Ka Colani, de Ka die Ford liever stilzwijgt

ford-ka-colani_02

Speciale modelletjes zijn geen uitzonderingen bij productiewagens. Echter, zo extreem als de Ka Colani gaan ze bijna nooit. Nog nooit gehoord van deze Ford? De kans is groot. Hopelijk is je middagmaal al verteerd.

We spreken 1998, de lancering van Fords nieuwe kleine stadswagen, de KA, ligt twee jaar achter de rug en in Essen gaat de jaarlijkse Essen Motor Show van start. Een jaarlijks autofestijn waar toen al tuning in de spotlight stond. Ford tekende present met een door Luigi Colani ontwikkelde Ka. Luigi wie? Nee, geen Italiaanse loodgieter in groen pakje, wel een Duitse ontwerper met een voorliefde voor organische vormen en aerodynamische constructies.

De Ford Ka Colani, tja, die volgde inderdaad die denkwijze. Echt mooi kan je het evenwel niet noemen. Al spreken we de bezoekers van de Essen Show dan tegen. Die waren namelijk zo enthousiast, dat een Ford-dealer in Keulen vroeg aan Colani om de wagen in een tot 200 stuks gelimiteerde reeks te bouwen. Waardoor - in tegenstelling tot wat je zou geloven - de Ford Streetka niet de meest zeldzame variant van de Ka is op onze aardbol.

ford-ka-colani

Toch helemaal onder de indruk? Dan is ééntje op de kop tikken niet alleen moeilijk, je zal een heuse zoektocht moeten opstarten bij onze oosterburen. Daar wisselde er laatst één van eigenaar voor 3.000 euro. Niet zozeer de prijs, wel zijn zeldzaamheid maakt de Ka Colani dus uniek.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dolf Eyn 22:32
afbeelding van Dolf Eyn

Luigi Colani heeft nog vreemdere dingen ontworpen, google maar eens op 'luigi colani truck'

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws