Autonieuws: Fun

Lada Niva 40th Anniversary Edition: Schuldig genot

Vier decennia lang al voer voor communistische moppen, de Lada Niva. Toch kent de budget 4x4 trouwe aanhang. Die fans worden nu bedankt met de 40th Anniversary Edition, een gelimiteerde versie van de iconische wagen.

VAZ-2121, de officiële naam van de vierwielaangedreven wagen die zou doorgroeien tot cultstatus als Niva. Een Russische productie dat net zoals de Trabant één van de gezichten van het communisme zou worden. Voor het eerst uit de fabriek in 1977, anno 2017 rolt hij nog steeds van de band met herkenbaar design. Want hoewel er met de jaren technische wijzigingen vallen te rapen is dit nog steeds de Niva van weleer. Waardoor - jawel - de Lada Niva 40 kaarsjes mag uitblazen.

Image
lada-niva-4x4-40th-anniversary-edition

Dat zo maar laten voorbijgaan kunnen ze niet bij bouwer AvtoVAZ, waardoor ze met een gelimiteerde Anniversary Edition verschijnen. 1977 stuks zal Lada in elkaar schroeven, een knipoog naar het lanceringsjaar. Herkennen doe je die modellen aan de zwarte accenten op bumpers en wielen en de nodige logo's. Daarnaast krijgt elk exemplaar een genummerd plaatje, van 0001 tot 1977 en oranje accenten in de instrumentencluster. Voorin nog steeds de 1.7 benzinemotor met 83 pk. Stiekem zijn we enorme fan van dit karretje. Jullie ook?

Image
lada-niva-4x4-40th-anniversary-edition

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen