Waarom we de prijs van de Dacia Logan MCV Stepway kunnen pruimen

dacia-logan-mcv-stepway_01

Onder de waterval van crossovers worden de opgehoogde stationwagens wat in een vergeten hoekje gedrongen. Een segment dat toch geniet van een schare groep aanhangers. Die groep kan wel eens serieus groeien, met de komst van de Logan MCV Stepway en diens laag prijskaartje.

Er was een tijd dat ruigere stationwagens helemaal de mode waren. Een segment dat Audi destijds vorm gaf met haar Allroad-variant van de A6 en zelfs ooit Alfa Romeo een 156 Crosswagen Q4 liet creëren. Een segment dat met de komst van de crossovers evenwel danig moest inboeten aan populariteit. Met enkele uitzonderingen daargelaten. Uitzonderingen die je diep in je buidel laten tasten.

Denk maar aan de Audi A4 Allroad van dik 40.000 euro, de Mercedes E All-Terrain van stevig 50.000 euro en de Volvo V90 Cross Country van zo'n 55.000 euro. Dacia brengt daar nu verandering in met de Logan MCV Stepway. Met een prijs van... 13.200 euro. Jep, dat las je goed.

Stepje terug zetten

Een prijs die je neerlegt voor een uitvoering die niet magertjes is uitgerust. Zo kan je enkel nog bijbetalen voor een kaart van West-Europa (100 euro, Belux is gratis), reservewiel (100 euro, herstelkit is gratis), lakkleurtje (buiten wit steeds 375 euro) en een zwart lederen interieur. Achteruitkijkcamera, sensoren, getinte ruiten, cruisecontrol en vertrekhulp tekenen allemaal standaard present. Tel je alles samen op en koppel je dit aan de strafste dieselversie, toegeven; een 90 pk sterke 1.6, dan tikt de Logan MCV Stepway af op 15.970 euro.

dacia-logan-mcv-stepway

Is dat net 75 euro te veel voor je bankrekening, dan kan je in de optielijst het standaard zacht stuurtje nog inwisselen voor een meer agrarische versie (geen grap). Dit alles voor een ruiger gemaakte stationwagen met 5 centimeter meer bodemvrijheid. Achilleshiel van de lowbudget Roemeen? Het ontbreken van vierwielaandrijving. Anderzijds, waar koop je nog een best fraai uitziende stationwagen voor minder dan 16.000 euro?

Jep, deze Stepway is onze soort pruim. Die van jullie ook?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Marksken 11:14
afbeelding van Marksken

Natuurlkiljk geen vergelijking maar vorige week waren we tijdens de middag op de werkvloer aan t discuteren of eli voertuigen niet in opmars komen, mede omdat vanaf 2019 de prijs van eli anders verrekend zal worden (capacitietstarief voor méér dan 50% van de huidige kost, dus een minstens 50% lagere verbruikskost van eli).
Dit gesprek kwam eigenlijk tot stand omdat een collega de prijzen van de ampera-e had ontdekt.
Resultaat van het gesprek/discussie: heb je al eens naar de dacia stepway plus versies gekeken? Je kan 3 wagens kopen voor maar 1 ampera-e. Oftewel onze Politici beseffen niet dat je nogal véél mag verstoken aan diesel vooraleer een BEV goedkoepr uitkomt, zelfs met CNG kan je er niet aan tippen. Toch niet voor de goed uitgeruste stepway-plus versies.
En ja een automaat zit er ook in.

Markske van De Kampioenen van den TV 15:27
afbeelding van Markske van De Kampioenen van den TV

Een hele schonen otto voor niet te veel geld, da's in ieder geval beter dan mijn Fiatteken.
Daar drink ik een chocomelk on the rocks op!

Ann Sjovis 00:01
afbeelding van Ann Sjovis

Mooie aanbieding voor weinig geld, kan je moeilijk een miskoop aan doen.

andre123 18:37
afbeelding van andre123

jaja maar alleen voor mensen die ze allemaal op een rijtje hebben,lol

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws