Officieel: Mini Countryman

Mini Countryman Gisteren verschenen de eerste foto's al op het net, vandaag maakt BMW het officieel met een bijhorend persbericht. De Mini Countryman zal het vierde model binnen het Mini gamma worden en zal het gemis (?) moeten opvullen tussen het klassieke van de Mini en het moderne Sports Activity Vehicle. Mini behoudt opzich de kenmerken in stijl, maar zette alles wat hoger op zijn poten, de ramen komen iets hoger en er zit wat onnodige en warrige versiering op aan de voorzijde.

De vijfdeurs Mini zal de keuze van drie benzine- en twee dieselmotoren aanbieden. De benzinemotoren worden allemaal gekoppeld aan een zestraps versnellingsbak of steptronic-automaat. De Mini One D Countryman krijgt 90 pk onder de kap. Het topmodel, de MINI Cooper S Countryman, krijgt een 184 pk sterk blok mee. Blok in kwestie is een 1.6 liter viercilinder benzinemotor. De topmodellen genieten van dit blok, dat overigens voor de eerste keer zowel met twin-scroll turbocharger als direct fuel injection wordt aangeboden én een nieuw management dat de bestuurder toelaat het beste evenwicht te vinden tussen vermogen en verbruik. Om dat verbruik laag te houden biedt Mini in haar Countryman ook de Auto Start/Stop aan, regeneratie bij het remmen, schakelindicator enzovoort.

Op de optielijst van de Mini Cooper S Countryman en de Mini Cooper D Countryman kan je vierwielaandrijving selecteren. De verdeling zou normaal 50/50 zijn. In extreme omstandigheden zou de Mini alle power naar de achterwielen sturen. Andere opties zijn een extra groot panoramisch dak, 16 tot 19 duims velgen, de sportophanging kan worden verlaagd tot 10mm en later zullen ook de JCW toestanden tot de mogelijkheden behoren.

Mini

Mini Countryman

Mini Countryman

Mini Countryman

Mini Countryman

Mini Countryman

Mini Countryman

Mini Countryman

 

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Pieter Aertgeerts 18:59
afbeelding van Pieter Aertgeerts

De vijfdeurs op zich zal al een reden zijn voor velen om hem aan te schaffen. Dat hij hoger op zijn poten staat of vierwielaandrijving zal die mensen geen bal schelen.

yves 19:29
afbeelding van yves

ik vind het ook jammer dat hij geen vierwielaandrijving heeft?
of is dit een optie?
niet dat je dat vaak gebruikt als hij het zou hebben, maar tzou wel fijn zijn voor de geloofwaardigheid van het product als de mogelijkheid bestond

yves 11:54
afbeelding van yves

daar was ik toch precies iets te snel overgegaan dan! :D

Uikhoven 22:10
afbeelding van Uikhoven

Vind hem geweldig mooi, stijl maken, is erg sjik

lindaAnonieme gebruiker 13:22
afbeelding van lindaAnonieme gebruiker

Ben reeds jaren mini-fan en bezitter. Vind hem heel mooi en heb over een aankoop dan ook niet langer moeten nadenken

F 20:04
afbeelding van F

Ik ben helemaal fan!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws