Officieel: Mercedes Citan

Mercedes stelde vandaag hun Kangoo Citan voor, ontstaan uit de strategische alliantie tussen Daimler, Renault & Nissan moet hij de Kangoo kopers die opzoek zijn naar wat meer uitstraling overtuigen. De grote chromé Mercedes-ster op de motorkap met de geperforeerde grille samen met de nieuwe koplampen geeft alvast een sportievere uitstraling dan de Kangoo. De Citan is beschikbaar met drie verschillende wielbasissen (compact, long & extra long) en in drie verschillende versies (panel van, crewbus en mixed-use).

Veiligheid was een top prioriteit voor Mercedes, en dus krijgt deze Citan standaard Adaptive Electronic Stability Program mee. Dit omvat ABS, VDC (vehicle dynamic control, tegen onder- en overstuur), tractiecontrole en ASR (acceleration skid control).

Er is ook een BlueEFFICIENCY pakket standaard voor de enige benzine motor (115pk). Dit pakket omvat een start/stop systeem en banden met een lage rolweerstand. Dieselaars kunnen kiezen uit een gamma gaande van 75 tot 110pk. Voor hun is het BlueEFFICIENCY pakket een optie.

De Citan zal live worden voorgesteld op het bedrijfswagensalon van Hannover (DE) in september.

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Yvesw 16:39
afbeelding van Yvesw

@Messer: Als full-option model wel ja, de plastieke bumpermeuk is dan weer iets anders... Ik heb het er moeilijk mee dat hij op de kangoo lijkt. Had liever gezien dat ze een mini-vito gemaakt hadden. Maar ja, dat is natuurlijk een enorme investering...

Anonieme gebruiker 07:28
afbeelding van Anonieme gebruiker

niet normaal een renault in een mercedes jasje en dan nog zeggen dat er een mercedesmotor (BlueEFFICIENCY ) in zit ???
Heel goedkope oplossing !!!

Techno Patat 14:16
afbeelding van Techno Patat

Ik vind het ook jammer dat het onderhuids volledig een renault is! Maar afgezien daarvan is het geen lelijk ding! En gezien de vele Vito's zal dit waarschijnlijk wel niet slecht verkopen!

Sander 14:34
afbeelding van Sander

Hier straalt vanaf dat Mercedes zich er bijzonder goedkoop vanaf wilde maken. echt bespottelijk.

joke 22:28
afbeelding van joke

ja, heb zo mijn twijfels over de naam mercedes, hoop plastic en je betaald enkel nog de ster, ooit een waardevol en klasse bezit maar blijft nu niet veel meer van over, je rijd met een kangoo maar betaald voor de ster??

Van Fraechem 17:02
afbeelding van Van Fraechem

Als Mercedes mij een goedkoop en degelijk voertuig kan leveren waar ik zorgeloos kan mee rijden,vind ik dat prima, zelfs al worden er Renault onderdelen gebruikt. Mercedes gaat zijn goede faam niet op het spel zetten door minderwaardige onderdelen te gebruiken.

Svennie 00:19
afbeelding van Svennie

De volgende die een ster op z'n snoet meekrijgt is de dacia logan?

Herwig Servé 07:45
afbeelding van Herwig Servé

Er bestaan geen zekerheden meer!
In 2003 nieuwe Renault Scénic DCI gekocht en tot op heden niets dan last mee gehad (motor o.a. stuk naar 89.000 km én verandering distributieriem door dealer).
Dan maar terug naar Mercedes, zeker (heb er 6 gehad) voor de zekerheid, tot ik iets over het "huwelijk" hoorde !
De kleine Mercedessen hebben het ook zitten: Renault 1500 DCI-motoren !!!
"Citan" = stadswagen; waarom geen automaat dan ???
Omdat de Kangoo er ook geen heeft in de diesel !!

Jan De Craene 23:09
afbeelding van Jan De Craene

Waar moet je zijn voor wisselstukken? Zijn het Renault onderdelen met een Mercedes prijskaartje? Of zijn het 2e keus Mercedes onderdelen om de prijs te drukken? En wat gezegd van het trio Dokker, Kangoo, Citan is de Dokker het economische- en de Citan de luxe uitvoering van de, op zichzelf complete Kangoo?

huvie 20:19
afbeelding van huvie

ik zag vandaag zelfs elektronika van citroën in de citan met de bekende chevrons ^
^

Uw reactie