Officieel: Maserati Quattroporte

Nieuwe Maserati Quattroporte 2013

Maserati heeft zojuist de eerste foto's van de nieuwe Quattroporte vrijgegeven. De wijzigingen aan de inmiddels 8 jaar oude luxe sportsedan blijven eerder beperkt.

Een vernieuwde voor- en achterpartij moeten voor een iets frissere uitstraling zorgen. De bekendste eigenschappen van de huidige Quattroporte zoals de driehoekige C-pilaren, de imposante drietand-grille en de luchtinlaten aan de zijkanten blijven behouden.

Onder de kap ligt nog steeds de V8 al dan niet in een vernieuwde uitvoering. Deze zal blijven gebouwd worden in Ferrari's Maranello fabriek. Maserati belooft met de nieuwe Quattroporte meer plezier, meer uitdaging en - zoals het een goed automerk tegenwoordig betaamt - meer milieuvriendelijkheid.

Ze hebben ook de komst van vierwielaandrijving op de Quattroporte bevestigd. Een noodzaak als ze hun afzetmarkt in de Verenigde Staten en Azië willen uitbreiden. De nieuwe Maserati zal officieel gepresenteerd worden in januari op het autosalon van Detroit.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 13 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Dequal 14:25
afbeelding van Dequal

Ik vind het echt geen geslaagde 'facelift'. De achterkant is zo saai als het maar kan zijn, iets wat bij de huidige QP's nu net wel lekker agressief maar toch elegant was. Dat ze dat dan nog eens combineren met de koplampen en achterlichten van de GranTurismo is ook geen verbetering.

Nee, ik ben echt geen fan. Geef mij maar de vorige facelift dan.

Wim 14:26
afbeelding van Wim

Zeker geslaagd, al is de voorkant een beetje druk. Maar zo'n persfoto's geven vaak een vertekend beeld, je moet hem in het echt zien.

Pieter A. 14:29
afbeelding van Pieter A.

Voelt te Aziatisch en goedkoop aan langs achteren, vind ik. Al moet ik hem eerst in real life zien. Wim heeft een punt, persfoto's geven bijna altijd een vertekend beeld.

Dequal 14:37
afbeelding van Dequal

Akkoord, sowieso wachten tot laatste oordeel als je hem in het echt ziet, maar ik heb al geen goed voorgevoel... Zoals je zegt, niet perse Aziatisch maar kan evengoed een gefacelifte E-klasse met AMG kit erop zijn of zo achteraan.. Het Maserati gevoel is gewoon weg. Gelukkig aan het interieur niet teveel veranderd.

MichelAngelo 15:01
afbeelding van MichelAngelo

idd, ik dacht in dezelfde richting als Dequal, achteraan doet ie me aan de Duitse hogere middenklasse denken. zijaanzicht vind ik iig in orde... vooraan is het niet echt mijn gedacht, te druk en rare koplampen... hadden minder hoekjes en insprongen moeten hebben.
verder ist afwachten maar heel benieuwd maken deze foto's me toch niet.

Yvesw 15:03
afbeelding van Yvesw

Tja, klein budget = WEG creativiteit en durf... Is begrijpelijk natuurlijk, maar hier zat zo veel meer in. Al kan je natuurlijk nooit oordelen op foto's.

Dus wachten tot alle Advocaten in België hun oude QP inruilen!

Wim 15:07
afbeelding van Wim

Dat zal begin dit jaar al wel gebeurd zijn :)

Dequal 15:43
afbeelding van Dequal

Ik ken iemand met een QP S, zou niet staan springen moest die opeens met dit afkomen hoor... anyway, oud model wordt dan eindelijk misschien wat meer betaalbaarder :p

MichelAngelo 16:19
afbeelding van MichelAngelo

...voor advocaten...
:-p

Yvesw 18:34
afbeelding van Yvesw

Toevallig nog net het "oude" model gezien in Mechelen (tevens ook een knaloranje AM V8 Vantage, een -door de tunnel onder Nekkerspoel- huilende Gallardo, een hoop Porsches, etc... Het was een mooie dag, maar dit terzijde) en ik moet zeggen dat ik het er -buiten het magistrale geluid- ook niet meer warm van krijg...

Grunt 00:06
afbeelding van Grunt

Weinig gewijzigd??
Bijna 20 cm langere wielbasis, volledig nieuw chassis...
Dit is geen facelift maar een volledig nieuw model, en volle maat groter om plaats te maken voor de toekomstige Ghibli.
Voor de rest vond ik het ook een stap achteruit.

Nathan 07:22
afbeelding van Nathan

Onderhuids kan hij dan wel vernieuwd zijn (monocoque chassis, 145mm langer) maar voor het grote publiek ziet deze nieuwe generatie er spijtig genoeg als een (slappe) facelift uit. Het Quattroporte recept bleef dus in onze ogen zo goed als ongewijzigd maar technisch gezien heeft u gelijk, inderdaad. Bedankt voor de opmerking!

Sven 23:43
afbeelding van Sven

En we krijgen nog een filmpje binnen van de nieuwe Quattroporte:

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws