Kia cee'd GT krijgt 204 pk en ziet er stevig uit

Een hot-hatch met de naam KIA op de motorkap. De eerste cijfers en foto's doen ons geloven dat er enkele spelers in de markt gaan verschieten.

Vorige week stuurde Kia ons een eerste teaser toe, vandaag zonden ze de tweede. Daarin zeggen ze dat de cee'd GT, die volgend jaar verkocht zal worden, de verwachte 1.6 GDI onder de kap zal krijgen. Dat blok krijgt dankzij een turbocharger en betere onderdelen 204 pk en 265 Nm met zich mee. Het blok, gekoppeld aan een zestraps manuele versnellingsbak, is op die manier goed voor een sprint naar 100 km/u in 7,9 seconden.

De GT krijgt volgens de constructeur erg ingrijpende chassis-modificaties en een vernieuwde ophanging om van deze cee'd een echte GT te maken.

Optisch krijgen we dankzij de teaser een eerste visueel beeld. We merken de vierkante LED verlichting op vooraan, steviger bumperwerk en nieuwe koplampen waardoor de cee'd GT er veel agressiever uitziet. De velgen zijn 18 inch en krijgen rode remklauwen achter zich. Achteraan staat de cee'd veel gespierder in zijn gareel en geven de twee uitlaatpijpjes blijk van de peper onder de motorkap.

Binnenin zorgt Recaro voor het zitmeubilair, bedien je het blok met aluminium pedalen en zal het interieur "engaging, performance-oriented ambience" zijn.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 21:51
afbeelding van Yvesw

Eentje om naar uit te kijken!

Quin 13:14
afbeelding van Quin

Absoluut, ziet er heel krokant uit :)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws