Dan toch voor het petjesvolk: A45 AMG Edtition 1

Mercedes-Benz A45 AMG Edition 1

Bij het introduceren van de A45 AMG viel het op dat de Hot Hatch van Mercedes-Benz relatief bescheiden bleef qua looks. Daar brengen de jongens van Stuttgart nu verandering in. De Edition 1 versie is volgeplakt met spoilers, stickers en vlammenwerpende uitlaten.

Net zoals de CLA, krijgt de A-klasse AMG een Edition 1. Bij de CLA gaat het over subtiele opties, de A45 Edition 1 daarentegen zorgt er voor dat je gezien wordt.

Uiterlijk krijg je een hoop in your face upgrades. Vooraan zien we een aangepaste bumper met splitter onderaan, een hoop aerodynamische vleugeltjes en een grille met rode omlijning (GTI?). Aan de zijkant wordt de zwarte plastic lijn onderaan en de spiegelbehuizing vervangen door carbon. De Zijspiegels krijgen ook nog eens een rood streepje mee. Achteraan duwt een spoiler de wagen harder tegen de grond en wordt er nog wat met carbon gestrooid.
Dit alles wordt geïnstalleerd op een Cirrus White A45 AMG met matte Go-faster strepen.

Mercedes-Benz A45 AMG Edition 1

Ook 19" race-geïnspireerde velgen met rode centercap vinden hun weg naar de kleinste AMG. Deze zijn beschikbaar in hoogglans grijs of matzwart. De bandenmaat meet 235/35.

Mercedes-Benz A45 AMG Edition 1

Hoewel de A45 AMG Edition 1 geen motorische upgrade krijgt zijn er toch enkele performante upgrades. Een AMG Performance uitlaat - toegegeven, het is geen vlammenwerper - wordt geïnstalleerd voor een rauwer uitlaatgeluid en de ophanging krijgt extra aandacht met een AMG Performance ophanging.

Binnenin zijn rood en zwart de dominante kleuren. Stoelen en dashboard worden afgewerkt in leder, carbon en DINAMICA microfiber (zacht materiaal). De Mercedes-Benz SELECT hendel krijgt het AMG embleem en de AMG DRIVE UNIT krijgt een Edition 1 badge.

Mercedes-Benz A45 AMG Edition 1

Een complete lijst van opties lees je hieronder:

• AMG Aerodynamics package: AMG rear aerofoil, additional flics in front apron, larger front splitter
• AMG carbon-fibre exterior mirror housing
• AMG Exterior Carbon-Fibre package: front splitter, side sill panel inserts and trim on rear apron in genuine carbon fibre
• AMG rear aerofoil
• AMG Exclusive package
• AMG multi-spoke light-alloy wheels in 8 x 19 fitted with 235/35 R 19 tyres, in two variants: titanium grey with high-sheen finish or in matt black with high-sheen rim flange
• AMG Night package: privacy glass, black anodised waistline trim strip, black tailpipe trims in chromed finish, radiator fins in silver chrome, high-gloss black painted finish for front splitter, exterior mirrors, side sill panel inserts and rear apron trim
• AMG Performance exhaust system incl. tailpipe trims in specific design
• AMG Performance suspension with tauter spring/damper tuning
• AMG Performance steering wheel and E-SELECT lever, electronic key with AMG emblem
• AMG Performance seats
• AMG wheel bolt covers in black with hub caps in central-locking look (for standard AMG light-alloy wheels only)
• Red painted callipers

Mercedes-Benz A45 AMG Edition 1

De Edition 1 zal uitzonderlijk te krijgen zijn in het eerste levensjaar van de Mercedes-Benz A45 AMG. Prijzen zijn nog niet bekend maar zullen volgen na de officiële voorstelling van de gewone A45 AMG op het autosalon van Genève.

Qua circuitracer kan deze wagen zeker overtuigen. De looks zijn er al. Nu is het afwachten of AMG's eerste Hot Hatch ook nog eens lekker stuurt.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:03
afbeelding van Techno Patat

Het interieur ziet er super uit! De amg zetels zitten ook altijd super, dat zal hopelijk van deze niet anders zijn! En de voorkant ziet er ook goed uit met wat rood, maar dat rood op de spoiler? Not done! Eigenlijk: heel die spoiler vind ik wat 'kinds' voor op een Mercedes...

Die carbonnen lipkes aan de voorkant brengen dan weer het kind in mij naar boven die eigenlijk een C63 blackseries wil maar het totaaaal niet kan betalen :P! Nemen dus die handel!

Kevin 21:11
afbeelding van Kevin

Ziet er inderdaad een plezant wagentje uit om af en toe is af te dwalen naar het circuit en goed je best te doen. Kan me wel bekoren die look, I like it! Helaas zal de prijs toch ook weer even slik zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws