Officieel: Nissan Micra (2013)

Nissan Micra 2013

Nissan beloofde al om er mee naar buiten te komen vandaag en hier is hij, de nieuwe Micra. Al lijkt de vierde generatie van de kleine stadswagen verdacht veel op zijn voorganger.

Van een geheel nieuw model kan je moeilijk spreken, daarvoor lijkt hij te hard op de vorige generatie. Toch noemt Nissan het een krachtige nieuwe look voor één van hun best verkopende wagens in Europa.

Uiterlijk krijgt de Micra een snoet die mooi in lijn ligt met de nieuwe designrichting van Nissan. Merk dan vooral het logo op met de V-lijn er rond. De muil wordt ook verder opengeduwd en de mistlampen zijn eindelijk iets groter dan een zaklamp. Ook de lichten worden iets scherper uitgesneden. Achteraan krijgt de Micra een setje nieuwe achterlichten en ook de bumper is anders.

Nissan Micra 2013

Het interieur zou, qua niveau, serieus moeten gestegen zijn. De middenconsole krijgt een zwart pianolak kleurtje en de ventilatiemonden worden vierkant in plaats van rond. Verder zijn er meer personalisatiemogelijkheden en kan je stoelbekleding krijgen met dubbele stiknaden. De navigatie wordt trouwens ook opgewaardeerd.

Nissan Micra 2013

Motorisch is er keuze uit een 1.2 benzine met 80 of 98 pk. Ga je voor de PURE-DRIVE-versie (die met 98 pk) dan verbruik je zo'n 4,1l. De aandrijving gebeurd nog altijd op de voorwielen en via een handbak. Al is een CVT-versnellingsbak optioneel. Al blijf je daar best meters van weg.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 20:12
afbeelding van Dequal

Alé, geen Mr. Moustache meer? :(

James 08:01
afbeelding van James

Dat begint toch wel sterk op een Toyota Yaris te lijken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws