Hardcore Audi Quattro voor Frankfurt

In 2010 stelde Audi de Quattro Concept voor op het salon van Parijs. Sindsdien gonst het van de geruchten dat de wagen in productie zal gaan. In Frankfurt laten ze volgens insiders alvast een voorproefje van de extreme wagen zien.

Want extreem is hij wel. Bronnen hebben het over 600 pk en een 0-100 tijd van 3,4 seconden. Hij zou worden gebouwd als 2+2 coupé - zonder cabrio-variant, net als de UrQuattro - en Audi zou gebruik gaan maken van CFRP, ofte carbonvezelversterkte kunststoffen. Het project is wekenlang geheim gehouden maar nu de directie hun goedkeuring heeft gegeven, kunnen de ingenieurs de laatste lijnen verder uitwerken in de aanloop naar het salon van Frankurt, dat in september haar deuren opent. Carbon keramische remschijven, een 4.0 V8, sportdifferentieel, hij zou het allemaal hebben. Qua prijs zou deze Audi zich net onder de R8 positioneren.

Behalve de dikke Sport Quattro - of hoe ze hem ook zullen noemen - toont Audi naar alle waarschijnlijkheid ook de A3 Cabrio in Frankfurt. Die wordt gebaseerd op de net geïntroduceerde sedan maar krijgt een kortere wielbasis, zodat de verhoudingen beter kloppen. Ook wordt hij opnieuw uitgerust met een stoffen dak.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 20:14
afbeelding van Carlos

Dan hoop ik niet dat het achter gesloten deur wordt tentoongesteld... Nog een extra'tje om harder uit te kijken naar de IAA.

Yvesw 20:45
afbeelding van Yvesw

Naah, dat doen ze meestal alleen in België met productiemodellen die iedereen al 1000x gezien heeft (lees: Mercedes CLA/ BMW 3GT op het salon van Brussel) :-)

Carlos 21:03
afbeelding van Carlos

Het is hun geraden!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws