Porsche Panamera krijgt waardige diesel

Porsche-Panamera-diesel-300bhp

Ook de supercar merken beginnen met mondjesmaat hun premières voor de IAA vrij te geven. Porsche meldt dat de Panamera een 300 pk sterke dieselmotor krijgt.

De uitgaande dieselmotor maakt gebruik van de 3.0 TDI die in de Audi's te vinden is. De krachtigste versie haalt 250 pk, al is er ook een fiscaal vriendelijke 211 pk-versie. Nu installeert Porsche dus extra vermogen op de Panamera Diesel. Het vermogen stijgt naar 300 pk, het koppel gaat van 550 naar 650 Nm tussen 1.750 en 2.500 rpm. Daarmee heeft de Panamera Diesel meer kracht bij lage snelheden. De turbodruk steeg overigens van 2,5 naar 3 bar.

herontworpen

Porsche liet weinig van de originele motor ongewijzigd. Krukas en zuigers werden volledig hertekend, zodat het nieuwe vermogen kon bereikt worden. Porsche introduceert ook PTV+, een systeem dat het differentieel van de achteras elektrisch kan sperren. De Tiptronic versnellingsbak met 8 versnellingen werd ook herontworpen, waarbij de eerste vier versnellingen langere ratio's kregen. Daardoor haalt de Porsche Panamera Diesel een verbruik van 6,4 l/100 km, gelijk aan een CO2-uitstoot van 169 g/km. Dat is een tikkie meer dan de uitgaande versie (die 6,3 en 166 g deed).

Porsche-Panamera-diesel-300bhp

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 16:55
afbeelding van Adriaan

het is hier precies dieselfans.be aan het worden ;-)

Yvesw 18:07
afbeelding van Yvesw

@Adriaan: We hebben overwogen om deze naamsverandering te ondergaan - pottenbakkersfans.be stond ook op de shortlist -, echter hebben we dat niet gedaan omdat de afkorting AF nu eenmaal tig malen beter bekt dan DF.

Anderzijds lopen we misschien voor op constructeurs met onze gut feeling, wie zal het zeggen... ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws