Rip VW Golf Plus. Welkom Golf SportsVan!

Vw-golf-sportsvan

De tamelijk succesvolle Golf Plus krijgt vanaf volgend jaar een opvolger en een nieuwe naam. De SportsVan! Dat klinkt niet alleen beter dan "Plus", hij ziet er met zijn Golf 7 looks zelfs behoorlijk goed uit!

De afgebeelde wagen is voor 99,9% het finale pruduct. VW beschrijft de wagen als een compacte familie auto en één van de meeste functionele in zijn klasse. Een hatchback, een minivan... de SportsVan.

van de GTI

"Sport" komt van de sportieve looks (of toch zo sportief een minibusje kan worden) en zijn performance functies die hij overneemt van de Golf GTI. Zoals bijvoorbeeld het XDS+ elektronisch differtieel, verwerkt in de ESP. De SportVan is tevens verkrijgbaar met zes motoren. De TurboDiesels zijn tot 19% zuiniger dan toen in zijn voorganger.

Vw-golf-sportsvan

Waar VW trots op is, is vooral de grotere kofferruimte en ruimere achterbank. Zowat alles wat kon verbeterd worden aan de Golf Plus is doorgevoerd in deze SportVan. De achterbank splitst 60/40 en heeft een aparte instelling voor elk stuk. Ook aan veiligheidsTech is gedacht: Blind Spot Warning is beschikbaar alsook het geweldige - je moet het hebben gevoeld in de winter - stuurverwarming.

Vw-golf-sportsvan

De productie van deze wagen start midden 2014.

Vw-golf-sportsvan

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
BePa 12:18
afbeelding van BePa

Het moest er ooit eens van komen: Dat Volkswagen zijn interieurs gaat kopiëren bij... KIA.
Zie de Carens.
Of hoe de navolger het voorbeeld voorbij steekt.

het geheim van het mysterie 21:59
afbeelding van het geheim van het mysterie

Scherp gezien Bepa, ik deel je mening volkomen.

Guido Peeters 16:09
afbeelding van Guido Peeters

Ik kijk er zeker naar uit, een mooie en gepaste auto voor mij (en vele anderen) qua ruimte en grootte. Nu nog het prijskaartje afwachten. VW is voor mij kwaliteit.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws