Koenigsegg One:1 krijgt 1.400 pk

Koenigsegg One:1 krijgt 1.400 pk

"Niemand heeft deze wagens nodig, maar iedereen wil hem wel" zo omschreef CEO Christian von Koenigsegg deze nieuwe One:1.

Tijdens een presentatie maakte de eigenaar van het prestigieuze merk wat sappige informatie bekend. Voornaamste is de verwijzing naar de modelnaam: One:1, een link naar de vermogen/gewicht ratio. Er zijn andere merken die dezelfde ratio konden voorleggen, maar dat gebeurde telkens op basis van het droge gewicht, deze Koenigsegg rekent in zijn 1/1 ratio ook de vloeistoffen zoals water, olie en benzine mee en is op die manier meteen uniek.

Ze lieten tijdens de presentatie enkele duizelingwekkende getallen vallen. Een wagen van 1.400 kilogram die met 1.400 pk alle topsnelheden zou kunnen breken in letterlijk elke sprint. De sprint naar 400 kilometer per uur zou in amper 20 seconden zijn afgewerkt. Twintig seconden. 400 kilometer per uur. Dat is 24 seconden sneller dan de Bugatti Veyron. Dat is bijna niet meer te vatten.

Of Koenigsegg die specs kan doortrekken tot een straatlegale variant blijft nog even de vraag. Niets houdt de instanties tegen om wat maxima op te leggen inzake vermogen, topsnelheid enzovoort.

Het merk beseft dat het zwaar geld zal verliezen aan deze wagen, er zouden er maar zes geproduceerd worden, maar ziet het als een prestige project om andere en goedkopere modellen te lanceren. Dat deze One:1 perperduur wordt hoeft weinig betoog.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 17:38
afbeelding van buyck

De prijs zal tussen de 3 en 5 miljoen euro liggen volgens bronnen in de pers. Tja 1400pk uit een V8 persen lijkt me wel heel veel om duurzaam te zijn...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws