Zoals beloofd: Ford Mustang krijgt viercilinder EcoBoost

2015-ford-mustang-ecoboost

Zoals voorspeld en verwacht heeft Ford de zesde generatie Mustang een viercilinder motor meegegeven. Toch blijft de 5.0 V8 behouden en krijgt die zelfs wat extraatjes.

50 jaar deed Ford over vijf generaties Mustang, dat konden jullie gisteren al lezen. In tegenstelling tot de vorige generaties, waarbij de vormgeving al eens verschilde en even vaak tegenviel, ziet deze Mustang Mk VI eruit als een evolutie van de vorige generatie. Dat komt door de kenmerkende lange motorkap en de fastbackvorm, die ook al op de eerste generaties te zien was. De 5.0 V8 krijgt in eerste instantie 426 pk en 529 Nm, de 2.3 EcoBoost viercilindermotor krijgt 309 pk en 407 Nm. Qua cijfers is hij daarmee alvast een waardige vervanger voor de verdwenen V6. De V8 krijgt ook standaard launch control mee, waarmee we weer in de buurt van de Duitse concurrentie vertoeven.

2015-ford-mustang-ecoboost

Voor het eerst staat de wagen ook bij de officiële Ford-dealers in Europa. Veel extra informatie geeft Ford nog niet vrij, die komt later vandaag.

2015-ford-mustang-ecoboost

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
kris pumaspeed 12:21
afbeelding van kris pumaspeed

Bij deze kennen we de nieuwe motor die zal geplaatst worden in de toekomstige focus RS.
Vind het design van de nieuwe mustang minder agressief dan modeljaar 2013.

Vish 13:01
afbeelding van Vish

Als ze de vanafprijs nu rond de €30k euro kunnen houden gaan we die lekker veel in het straatbeeld tegenkomen :)

Sven 15:18
afbeelding van Sven

ik hoop met je mee. tweedehandsprijzen doen toch ongeveer dat bedrag vermoeden. (al zal het eerder 40.000 worden, zoals de op-verdwijnen-staande Camaro)

Wim 08:56
afbeelding van Wim

idd, en in Amerika wss 25.000 dollar :)

Techno Patat 21:38
afbeelding van Techno Patat

Ik vind 'em echt geslaagd eigenlijk! Vooral die achterkant is echt bruut! De voorkant is al 'ok', maar in het echt zal 'em wel superdik zijn, en als dat niet zo is zullen de speciale versies wel übercool zijn! Ergens jammer van de 4-cilinder, maar zoals al vermeld in de comments: ik vind het zelfs niet erg!

Glenn 07:55
afbeelding van Glenn

Mooie wagen in ieder geval.
Die V6 was blijkbaar geen hoogvlieger, dus waarschijnlijk geen gemis tov de nieuwe 4?

Sven 19:45
afbeelding van Sven

Kijk even in onze Mustang-reportage en dan zie je dat ze een viercilinder al in de jaren 80 in de Mustang monteerden. En ook dat ze erin geslaagd zijn een V8 met maar 120 pk te maken ... https://autofans.be/reportages/klassiekers/27413-ford-mustang-zes-generaties-op-rij

waltens johan 21:29
afbeelding van waltens johan

Hopelijk is hij te verkrijgen met een panoramisch dak,en waarom geen V6 turbo,in de toekomst komen er toch zwaardere motoren dan de V8 op dit ogenblik. De shelby en de boss.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws