Chevrolet verdwijnt eind 2015 uit Europa

Terwijl Ford de distributie van de nieuwe Mustang door haar officiële netwerk laat gebeuren, maakt General Motors de plannen om Chevrolet uit Europa te laten verdwijnen publiek.

Niet direct, wel eind 2015. Dat is wat GM vice president Steve Girsky zegt. Bij General Motors zien ze de meerwaarde van Chevrolet in Europa niet langer, naast gevestigde waarden als Opel en Vauxhall. Daarom denken ze dat ze ook wat winst genereren bij die laatste twee als Chevrolet hier zou verdwijnen. Chevrolet heeft in Europa een marktaandeel van 1,2 procent, Opel/Vauxhall haalt 6,7 procent. In de eerste tien maanden van dit jaar daalden de verkopen bij Chevrolet met 17 procent. Wat er met de werknemers van Chevrolet zal gebeuren is nog niet duidelijk, mogelijk wordt een deel ervan geïntegreerd in de structuur van Opel, al zal dat geen sinecure zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Mathieu 12:31
afbeelding van Mathieu

Ik vind net dat je meer Chevrolets ziet in het straatbeeld dan pakweg 5j geleden. Prijs van zo'n Chevrolet ligt nu wel niet in de buurt van zo'n Opel, dus de klanten zullen eerder geneigd zijn om naar een ander goedkoper merk te gaan ipv naar Opel denk ik.

Dirk 21:26
afbeelding van Dirk

Enkele jaren terug alle lof voor de nieuwe modellen. Beetje eigenzinnig, maar waar voor het geld. Qua uitstraling geen Opel. Maar elke Chevrolet is een Opel minder. Waarom zou men dan de eigen concurrentie organiseren? Toch jammer voor het gamma dat weeral inkrimpt. Hoeveel merken zijn nu reeds verdwenen?

Verbeke johan 02:03
afbeelding van Verbeke johan

spijtig want Opel is niets voor mij, na mijn chevrolets(2) wordt het kia of iets dergelijks.

Curd 18:09
afbeelding van Curd

Jammer, rij nu met Captiva en had geen interesse in een 'Antara" van Opel, zal nu wel Kia worden of iets daaromtrent, Chevrolet had nogthans mooie modellen de laatste jaren.

bosmans 10:46
afbeelding van bosmans

ga ik niet meer betalen aan opel zeker niet want alles blijft hetzelfde alleen voor opel logo betaal je u auto veel meer

Dieter 15:21
afbeelding van Dieter

SsangYong wil zich (opnieuw) meer gaan richten op Europa en zou Chevrolet-dealers voorstellen tot overname doen. Lijkt me wel een goed alternatief voor Chevrolet: prijsbewust, degelijk en eigenzinnig. In de gaten houden, die Koreanen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws