Audi werkt aan Q2, RS8, A9 en 8 andere modellen

Audi werkt aan Q2, RS8, A9 en 8 andere modellen

Bij de bekendmaking dat Audi 1,5 miljoen wagens verkocht in 2013 voegde het management toe te werken aan 11 nieuwe modellen. Daardoor zal het gamma van Audi groeien van 49 naar 60 modellen.

Het grote Audi heeft er een super jaar op zitten. Met 1,5 miljoen verkochte wagens in 2013 doen ze beter dat hun vooropgesteld target in 2015 - daarmee lopen ze twee jaar voor op planning. Hoeveel constructeurs kunnen dat nog zeggen? In tien jaar verdubbelde Audi haar verkoopcijfers, in 2003 verkocht het nog 769.900 wagens.

Rupert Stadler, Chairman of the Board of Management of Audi AG, maakte daarenboven bekend te werken aan elf nieuwe Audi modellen. Vooral het SUV en prestigieuze full-size segment zijn de markten waarop ze willen mikken.

Audi gaf aan te werken aan een A9 die moet concurreren met de Porsche Panamera. Daarnaast zal er ook een RS8 komen, aldus Stadler.

Meer loste ze niet bij Audi. Maar het is al langer (officieus) geweten dat ze werken aan een Audi Q1, Q2, Q4, Q6 enzovoort. Allemaal wagens die momenteel al bestaan bij de concurrentie (X4, X6, GLA,...). De meeste van die nieuwe crossovers/SUV's zullen ook een -s en -rs variant krijgen.

Daarnaast zal ook het e-tron portfolio worden uitgebreid.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 19:06
afbeelding van Carlos

De SQ2, SQ4 en Q9 zouden al geregistreerd zijn. Een nieuwe naam als F-tron staat ook op hun planning. Misschien voor de reeds voorgestelde 'Fuel-Cell' A7? ^^
Ben benieuwd naar de toekomstige Q-modellen. Want de tekening van de Q1... *zucht*

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws