Duitse Borgward keert terug na 50 jaar

borgward-geneve-2015-teaser_01

Denken we aan Duitse merken, dan springen meteen Volkswagen, BMW, Opel en Mercedes te geest. Borgward, dat zal bij de meeste geen belletje doen rinkelen. Het merk ging in 1961 bankroet en komt dit jaar terug met een nieuwe coupé op het autosalon van Genève.

De plannen van de terugkomst zijn niet nieuw. In 2006 zou Bogward al met enkele nieuwe modellen komen onder leiding van Christian Borgward, kleinzoon van de originele oprichter Carl Borgward in 1919. 'We zijn bijna tien jaar bezig geweest met het vormen van de toekomst voor Borgward. En nu zijn we klaar voor de volgende stap', aldus het merk.

Isabella

Anno 2015 kent bijna niemand Borgward meer, maar in de jaren 50 was het één van de grotere autoconstructeurs in Duitsland. Het meest bekende model is de Isabella. Wat het merk gaat meenemen naar het autosalon van Genève is niet geweten. Al toont de video bij het persbericht de lijnen van een klassieke coupé.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Anteros 07:28
afbeelding van Anteros

Ze zullen er toch wat anders in moeten leggen dan hun oude tweetakters....

wies 15:25
afbeelding van wies

Borgward was een klasse wagen en heeft nooit in de Isabella een tweetakt motor geplaatst
Ik heb gereden met Borgward en kan verzekeren het was top kwaliteit. De tweetakt die u voor heeft is vermoedelijk Wardburg
mvg wies

Nico Las 23:54
afbeelding van Nico Las

Inderdaad: Wartburg is vergelijkbaar met Lada, terwijl Borgward vergelijkbaar is met BMW en consoorten

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws