Hyundai i20 Active: (nog) niet voor ons

hyundai-i20-active-india_01

Volgende week lanceert Hyundai de i20 Active in India, een opgepompte 'cross'-variant van de nieuwe generatie i20. Over een Europese lancering wordt nog niet gesproken, maar je moet geen geleerde in de Koreaanse letterkunde zijn om aan te voelen dat 'ie de oversteek naar ons continent gaat maken.

Tegen 2017 zal Hyundai 22 nieuwe modellen lanceren, deze i20 Active is er daar ééntje van. Wat het juist is? Het trucje dat Volkswagen toepast op de CrossPolo past Hyundai nu ook toe op de nieuwe generatie i20. Het resultaat is een met 20 millimeter verhoogde rijhoogte, aangevuld met het nodige offroadplastic om het kleintje stoerder voor de dag te laten komen.

Verwacht niet dat je er daardoor dieper mee het bos in kan, want de aandrijving blijft op de voorwielen. Ook onder de kap kies je uit dezelfde motoren als bij de reguliere i20. Nu, daar is niets slecht aan, want wereldwijd is er vraag naar kleine crossovers en SUV's. Een categorie waar dit model perfect in valt. Nog even niet voor Europa, maar je kan er geld op inzetten dat de Zuid-Koreanen hem ook hier zullen commercialiseren.

Of mogen ze hem van jullie daar houden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws