Officieel: Opel Astra (K) 2015

opel-astra-2015-006

De nieuwe Astra moest er niet alleen strakker uitzien, hij moest ook technologisch het verschil gaan maken. Opel dikt de optielijst stevig aan met zaken die we voordien enkel in hogere klassen terugvonden.

Deze ochtend nog lekte alle officiële beelden van de nieuwe generatie Opel Astra, en zonet maakte Opel dan maar alle informatie bekend. Niet volgens planning dus.

Looks

De Astra blijft herkenbaar maar werd vooral achteraan echt strak getrokken op basis van het Monza-concept. De C-segmenter is de eerste in zijn klasse met intelligente full-LED koplampen, al krijg je die enkel als je de topversie bestelt.

opel astra 2015 006

Weight Watchers

Een nieuw design, logisch, maar vooral technisch heel wat wijzigingen. Zo is deze Astra (K) tot 200 kilogram minder zwaar dan de uittredende J-generatie, 120 kilogram lichter ben je altijd. Die besparing komt er vooral dankzij een lichtere carrosserie, die van 357 kilogram naar 280 kilogram ging. Maar hij is niet alleen lichter, hij is ook kleiner - in tegenstelling tot alle andere modellen van alle andere constructeurs, waar alles steeds groter wordt. Deze Astra is 4,9 centimeter korter dan voordien, 2,6 centimeter lager en de wielbasis is 2,3 centimeter kleiner. En, ongelooflijk maar waar, Opel speelde het toch klaar om 3,5 centimeter meer beenruimte te creëren. Ook de ruimte tussen de zetels voor- en achteraan werd vergroot.

Onder de kap vinden we enkele benzine- en dieselmotoren. Zo is het de 1.0 liter met 105 pk en 170 Nm die als instapper dient bij de benzinemotoren en de 1.6 CDTi is de 95 pk versie die het dieselaanbod aftrapt.

opel astra 2015 006

Apple en Google

Binnenin heel wat nieuwigheden in een vernieuwd maar herkenbaar interieur. Vooral technologisch wordt daar het verschil gemaakt. Zo zegt Opel technologieën in deze Astra te introduceren die voordien enkel voor hogere segmenten beschikbaar waren, zoals hulpsystemen voor de bestuurder, de massage-optie, gekoelde zetels en in de breedte verstelbare zetels behoren nu tot de mogelijkheden. Het nieuwe infotainment systeem huisvest Carplay van Apple en Android Car van Google.

Dit is ook de eerste Opel met de Opel OnStar technologie. Zo zal er automatisch een alarm verstuurd worden naar Opel wanneer je airbag ontploft. Opel zal je zo snel mogelijk contacteren, lukt dat niet, dan worden de hulpdiensten automatisch ingeschakeld.

opel astra 2015 006

Afspraak in september

Opel zal deze Astra in September op het autosalon in Frankfurt officieel tonen aan het publiek. Een salon later, allicht Genève, verwachten we de station-variant.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Evy Dent 01:04
afbeelding van Evy Dent

Pfttt, niet eens richtingaanwijzers die in de spiegels zijn ingebouwd... lekker oubollig op de voorste zijschorten gemonteerd. Geeuw!

Quin 13:03
afbeelding van Quin

Dat C-sgement is toch 1 pot nat aan het worden, vind ik. Plak er een VW-badge en niemand ziet het verschil.

Nick 18:01
afbeelding van Nick

@EVY DENT

Het is een goede keus van Opel om niet dezelfde weg in te slaan als al de rest van de constructeurs. Omdat iedereen het moet moeten wij dat ook? En daar zegt Opel terecht neen tegen, ook heeft het geen voordelen..

Het was al een mooie auto, de J, maar deze ziet er wel zeer goed uit, blij met de gewichtsbesparing en de nieuwe aandrijflijnen/technologieën!

Evy Dent 23:05
afbeelding van Evy Dent

Ik vind dat deze nieuwe Astra nog altijd een generatie achterloopt. Deze auto konden ze gemakkelijk al 5 jaren eerder uitgebracht hebben.

Mathieu 21:23
afbeelding van Mathieu

Dat kan je van Volkswagen ook zeggen!

Kelly Verbier 10:59
afbeelding van Kelly Verbier

Deze Astra neemt eerder Kia en Hyundai in het vizier ipv Volkswagen.

Evy Dent 00:35
afbeelding van Evy Dent

Ik vind dat je hiermee Hyundai/Kia beledigt.

ivan 13:04
afbeelding van ivan

wat een mooie auto... opel heeft dus echt zijn achterstand ingehaald en al zeker wat betreft motoren ..mensen die daar aan twijfelen moeten maar eens een proefrit maken..betrouwbaarheid is ook in orde dit zeg ik uit eigen ervaring ...150.000 km zonder een mankement ...alleen onderhoud... wat normaal is...en wat betreft hoe de nieuwe astra eruit ziet gewoon prachtig... bij volkswagen echt saai kwa uiterlijk... allemaal hetzelfde uitzicht ... als je bij de vag groep iets wil vinden dat mooi is kies dan voor seat ..grt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws