Officieel: De Mercedes GLC (2015)

mercedes-glc-2016-11

Mercedes is volop bezig aan de expansie van haar crossover-aanbod. Deze GLC is de nieuwste in het gamma. Een crossover gebouwd op basis van de Mercedes C-klasse die het grote doel heeft het de BMW X3 en Audi Q5 moeilijk te maken.

Na een erg uitgebreide persconferentie, waar zelfs een kleine modeshow aan te pas kwam, krijgen we dan eindelijk alle foto's te zien van een lang verwachte opvolger van de GLK, de Mercedes GLC. Mensen die aan het wachten waren op een c-klasse op hoge poten, krijgen met deze GLC spek naar hun bek.

Bij deze introductie heeft Mercedes twee diesels en een benzine klaar staan. Een GLC 220d 4Matic met 170 pk en een GLC 250d 4Matic met 204 pk zijn de dieselblokken van dienst. Omdat het om hetzelfde blok gaat, stoten ze beiden 129 g/km CO2 uit. Er komt ook een benzinevariant, de GLC 250 met een klassieke 2 liter met 211 pk.

Porsche-Centre-Antwerpen

In de Verenigde Staten komt er ook een achterwielaangedreven variant, maar het is nog onduidelijk of die ooit Europese bodem zal raken.

mercedes-glc-2016-11

Verder maakten de Duitsers ook bekend dat er een plug-in hybride zal komen. Die zou de techniek van de C350 plug-in hybride gaan gebruiken waardoor die op ongeveer 60 g/km CO2 uitstoot kan eindigen. Nog wat later zal Mercedes ook een AMG variant bouwen van deze GLC. Die zou dezelfde 4.0 liter V8 krijgen met twee turbo's als de C 63 AMG.

De belangrijkste taak is het aanpakken van de BMW X3, waar de GLC nu al wint dankzij de komst van een plug-in hybride en AMG - beiden afwezig in het gamma van de X3. Vergeleken met de X3 is deze GLC 1mm korter maar wel lager en 9mm breder. En ondanks ze zo goed als even lang zijn, is de wielbasis van de Mercedes 60mm langer.

Grotere afmetingen zorgen bij de GLC ook voor meer bergruimte. 580 liter met de achterbank recht, 1.600 liter zonder de achterbank. De Air Body Control zorgt er dan weer voor dat je de wagen met vier centimeter kan laten zakken, waardoor het instappen of inladen makkelijker wordt. Groter en meer dan de GLK, maar de GLC weegt wel 50 kilogram minder.

De Belgische prijzen zijn nog niet bekend bij het moment van schrijven.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 09:36
afbeelding van Wim

het hoekige van de GLK is helemaal weg, maar hij ziet er zeker niet slecht uit

XC 70 23:24
afbeelding van XC 70

en van de Volvo XC 60 wordt gezwegen als conkurent

Wim 08:21
afbeelding van Wim

*concurrent, maar inderdaad, dat is er één

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws