Van de pot: Tesla Model S krijgt 'Ludicrous' modus

tesla-ludicrous_01

Dus je dacht dat ze bij Tesla al helemaal loos gingen met de Insane modus? Wel, het Amerikaanse bedrijf heeft een reeks upgrades voor de Model S gelanceerd. Eén daarvan luistert naar de naam 'Ludicrous Mode' en laat de elektrische sedan nog wat sneller naar de honderd knallen.

Vloog je met de P85D in Insane modus nog in 3,4 seconden naar de honderd, dan schaaft de Ludicrous modus daar nog 4 honderdsten af. Inderdaad, een elektrische sedan die in 3,0 seconden naar de honderd knalt. Echter zal je hier niet van kunnen genieten via een software-upgrade. Tesla moet namelijk de hardware aanpassen om er voor te zorgen dat de elektronica niet smelt wanneer er gigantisch veel ampère door het systeem wordt getrokken.

Wat het dan moet kosten om ludicrous naar de honderd te snellen? Een stevige 10.700 euro bovenop de prijs van de P85D die je ook nog eens moet uitrusten met de range update. Huidige eigenaars zouden voor ongeveer de helft de update kunnen installeren.

Grotere range

Inderdaad, Tesla introduceert vanaf nu ook een range update. Die kost je 3.200 euro en laat je beschikken over een 90kWh batterijpakket. De range, die zou er op vooruit gaan met zo'n 6%. Dat is ruwweg 25 kilometer.

 tesla-ludicrous

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws