Officieel: Mitsubishi Pajero Sport rijdt België voorbij (2015)

mitsubishi-pajero-sport_01

Mitsubishi heeft het doek gehaald van haar Pajero Sport. Die is technisch gebaseerd op de L200 pick-up, smeert daar een best opvallend SUV-sausje over en komt niet naar onze contreien.

De Japanners noemen het nogal in het oog springend smoelwerk 'Dynamic Shield', Dat schildje blijkt grotendeels te bestaan uit hevig chroomwerk. Zo veel chroom dat de koplampen niet eens opvallen. Als je daar al even van moet gaan zitten, dan kijk je beter niet naar de achterkant, want daar lijken de achterlichten van de hitte uitgelopen tot helemaal beneden.

Binnenin oogt het allemaal wat minder expressief met een logische opstelling van knoppen en infotainment. Grootste nieuwigheid voor Mitsubishi is de elektrische parkeerrem, want de Pajero Sport wordt daarmee de eerste in het gamma met die technologie.

mitsubishi-pajero-sport_01

Onder de kap een 2.4-liter turbodiesel gekoppeld aan een 8-traps automaat. Geen spek naar de bek van de Belgische markt. Al zal dat geen probleem zijn, want de Pajero Sport komt naar 90 landen, maar spijtig genoeg niet naar onze contreien. Waar je hem wel kan tegenkomen? In Australië, Afrika, Thailand, Het Midden-Oosten en Rusland.

mitsubishi-pajero-sport_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
CN 13:59
afbeelding van CN

Geen pajero, galant, eclipse, bestelwagen, monovolumer. Komt 'n tijd dat al die goeie eind jaren 90 modellen (met deftige interieurs) vervangen worden en dan rijd mitsu niet alleen voorbij België, maar niet meer in België.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws