Officieel: BMW 3.0 CSL Hommage R (2015)

bmw-3.0-csl-hommga-r_01

BMW 'hommageert' nog wat verder door haar 3.0 CSL Hommage om te bouwen tot een R-racevariant. Een wagen die nog steeds - tot nader orde - in de conceptuele sferen blijft.

Met de 3.0 CSL Hommage brengt BMW hulde aan de klassieke 3.0 CSL die 40 jaar ten tonele verscheen. Met die wagen gingen de Duitsers dan ook een reeks races winnen. Het zou dus ongepast zijn om van hun eerbetoon geen racevariant te maken. Die is er nu en krijgt de 'R' als suffix.

Visueel herken je hem aan de onmiskenbare ///M-livrei, een aangepaste voorbumper en 21-duims lichtgewicht velgen met een goed tintje erin. Vergelijk het een beetje met de BMW 4 Reeks van 2064.

bmw-3.0-csl-hommga-r_01

Binnenin krijgt de concept koolstofvezel sportstoelen met een zespuntsgordels. Evenzeer van koolstofvezel is de rolkooi en verschillende delen van het dashboard. Het stuurtje, dat komt dan weer recht uit de Batmobile gevlogen. Praktisch op circuit, minder praktisch op een rotonde.

bmw-3.0-csl-hommga-r_01

Nu, niet dat het iets uitmaakt want de zes-in-lijn met elektrische turbo zal nooit één rondje rijden op circuit of openbare weg. BMW plant namelijk geen productiemodel te maken van deze 3.0 CSL Hommage R. Toch, een specifieke raceserie had fijn geweest jongens...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws