Officieel: Renault Talisman Grandtour

renault-talisman-grandtour-2015_3

Verrassing! Daar is de Renault Talisman Grandtour al! We wisten dat hij eraan kwam, al hadden we hem pas tegen het salon van Genève in maart volgend jaar verwacht.

Met iets minder poeha dan bij de Talisman berline heeft Renault het doek van de Grandtour gehaald. Die is evenlang als de berline, maar kan een hoop meer hond, kast of visgerief laden. Hij krijgt een laadruimte van net geen 1.700 liter, dat is meer dan de Laguna deed (1.593 liter). Wie de achterbankleuning rechtop laat staan, kan nog 572 liter bagage kwijt. Laden kan je tegenwoordig eenvoudiger, aangezien de kofferklep optioneel elektrisch kan openzwaaien na een zwaai met je voet onder de achterbumper.

zestienhonderd

Renault maakt het zich verder niet moeilijk en biedt voor deze Talisman Grandtour dezelfde motoren aan als bij de Talisman berline. Dat betekent dat je kan kiezen tussen twee turbo benzinemotoren (150 en 200 pk) en drie diesels (110, 130 of 160 pk). Telkens gaat het om motoren met 1.6 liter longinhoud.

renault-talisman-grandtour-2015

Voor de benzinemotoren wordt standaard geopteerd voor een EDC-automaat met zeven versnellingen en dubbele koppeling. De dCi 110 en 130 krijgen standaard een manuele zesversnellingsbak en een zestrapsautomaat als optie. Die laatste zit dan weer standaard op de 160 pk sterke diesel gemonteerd.

De Renault Talisman Grandtour zal beschikbaar zijn in vier uitrustingsniveaus met als hoogste niveau de Initiale Paris. Hij wordt in wereldpremière voorgesteld aan het publiek tijdens het salon van Frankfurt 2015, en komt in het eerste semester van 2016 op de Belgische markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 15:57
afbeelding van Carlos

Ik ben fan!

Koentje 17:27
afbeelding van Koentje

Ja best wel een mooie break vind ik! Kleurtje is inderdaad top. Ben ik nu alleen die zich stoort aan het feit dat alle auto's worden uitgerust met een automaat behalve de kleine motoren? Nu niet dat ik een 1.6 diesel met 160pk top vind in zo'n formaat wagen. 200pk in benzine valt op zich wel mee.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws