Volkswagen Golf Cabriolet aan de facelift voor 2016

volkswagen-golf-cabriolet-2016_01

De Eos mag dan wel op retour zijn, voor de Golf Cabriolet tovert Volkswagen nog een facelift uit haar hoed. Die maakt zijn debuut op het autosalon van Frankfurt en moet vooral visueel indruk nalaten.

Bij Volkswagen spreken ze van een 'exclusieve update voor de Golf Cabriolet'. Vrees echter niet, want elke Jan met de pet zal er ééntje kunnen aanschaffen. Uiterlijk pronkt de dakloze variant van de uitermate succesvolle C-segmenter met een sportiever gelijnde voor- en achterbumper. Die sportievere derrière moeten we maar op hun woord nemen, want beeld voorzien de Duitsers er niet van.

Verdere kenmerken zijn maar liefst zes nieuwe exterieurkleuren, één nieuw kleurtje voor het stoffen dak en zes nieuwe velgendesigns. Naar VAGiaanse normen een best stevige update. In het interieur vind je dan weer een ander stuurwiel en nieuwe ontwerpen voor de stoffen en lederen stoeltjes terug. Infotainers kunnen beroep doen op een nieuwe Discover Media navigatiesysteem met smartphone integratie.

Euro 6, what else?

Voorin zes motoren die allen voldoen aan de Euro 6-norm. Vier daarvan zijn benzine, twee doen het op dieselkracht. Die laatste zijn steevast 2.0-liter groot en doen het met ofwel 110 pk (normverbruik van 4,2 l/100 km en CO2-uitstoot van 109 g/km) of 150 pk (4,6 l/100 km en 122 g/km).

Benzinerijders stappen de wereld der cabrioGolf binnen met een 1.2 TSI met 105 pk (5,1 l/100km en 117 g/km) en kunnen zich opwerken via een 1.4 TSI met 125 pk of 150 pk tot de 2.0 TSI met 220 pk in de GTI-variant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws