Officieel: Nissen Leaf 30 kWh (2015)

nissan-leaf-30kwh-2015_01

Na vijf jaar lang de batterij zo goed als ongemoeid te laten besluit Nissan de MY16 Leaf uit te rusten met een krachtigere batterijenset waardoor het rijbereik stijgt met 26 procent. De Leaf 30 kWh is geboren.

Bestel je een standaard Leaf, dan doe je nog altijd beroep op de batterij van 24 kWh. Vanaf de Acenta- en Tekna-uitvoeringen krijg je de 30 kWh-batterij onder de kap. Het overwegen waard, want daardoor stijg het rijbereik met maar eventjes 26 procent tot 250 kilometer. Het gewicht neemt daarbij toe met maar 21 kilogram. Omdat Nissan zoveel vertrouwen heeft in haar nieuwe batterij geeft het Japanse merk acht jaar of (160.000 km) garantie.

Laadpunten zoeken

Het NissanConnect EV-systeem, zowat het infotainmentsysteem aangedikt met elektrogoodies, toont voortaan oplaadpunten op de gps en kan zeggen of die al dan wel of niet in gebruik zijn.

Visueel merk je niet echt verschillen tussen de 'reguliere' Leaf of de 30 kWH-variant. Wel is er een nieuwe antenne op het dak, hertekende lichten voor- en achteraan en nieuwe wielemblemen. Tenslotte kan je voortaan brons krijgen als lakkleur. Wat zo'n straffere Leaf moet kosten is op moment van schrijven nog niet geweten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws