Tesla neemt actie na onverantwoord gedrag met Autopilot

tesla-autopilot-system

Elon Musk maakt in een officiële aankondiging bekend dat het de AutoPilot zal beperken in functionaliteiten. Volgens de CEO zijn er te veel bestuurders die te maffe streken uithalen met de technologie. Te gevaarlijk, aldus Musk.

Een tijdje geleden kondigde Tesla haar over-the-air softwareversie 7 aan. Die hield in dat alle wagens gebouwd na september 2014 over autopilot beschikten. Maar in een mum van tijd werd het internet overspoeld met waanzinnige filmpjes die bijna allemaal fout afliepen.

De boodschap bij de lancering was nochtans duidelijk. De autopilot-functie zit in bétafase en maakt van de Tesla Model S geen autonome wagen. De autopilot controleert enkel gevaarlijke manoeuvres zoals wisselen van rijstrook of het aanpassen van uw snelheid aan het verkeer.

Bij Tesla hebben ze er ondertussen genoeg van. Zeker omdat al de video's en foto's het imago van Tesla's technologie besmeuren. Elon Musk reageerde als volgt: “There have been some fairly crazy videos on YouTube. This is not good. And we will be putting some additional constraints on when Autopilot can be activated to minimize the possibility of people doing crazy things.”

Tot hoever de beperkingen in functies gaan is nog niet geweten. De boodschap is alvast overgekomen, we zijn met z'n allen nog niet klaar voor Autopilot, en zeker niet voor autonome wagens.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws