Porsche Mission E voor 2020 bij de dealer

porschemissioneconcept-1

Na SUV's zal Porsche tegen het einde van het decennium ook bekend staan als de maker van een elektrische sedan. De Mission E wordt een feit dames en heren.

Op het voorbij autosalon van Genève pakte Porsche uit met de heerlijke Mission E concept. Die krijgt tegen 2020 een productie-afgeleide waardoor de Duitse sportwagenbouwer aan een nieuw hoofdstuk in haar historie begint. Want na de SUV's, komen er nu elektrowagens bij Porsche.

Nu weten we allemaal dat puristen roepen dat er enkel maar een 911 buiten mag rollen bij Porsche, maar het Duitse merk is slim genoeg om te weten welke producten goed werken en zullen werken. Meer nog, het project zorg voor 1.000 extra jobs bij het merk. In totaal zal Porsche een investering van 700 miljoen maken om de Mission E op de baan te krijgen.

porschemissioneconcept

Geen Panamera

Echt helemaal duidelijk is het nog niet, maar het lijkt erop dat Porsche's elektrische wagen naast de Panamera zal staan en dus niet een elektrische Panamera wordt. Behoudt de elektrische sedan de prestatiecijfers van de Mission E, dan speken we over meer dan 600 pk, een sprint naar de honderd in 3,5 seconden en een range van zo'n 500 kilometer.

De styling, die mogen ze eigenlijk zo overnemen van de concept maar dan met meer stoeprandvriendelijke bumpers en velgen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws