Officieel: Alfa Romeo Giulietta facelift (2016)

alfa-romeo-giulietta-facelift-2016_02

Met z'n zes jaar op de teller en de Giulia in aantocht besloot Alfa Romeo haar Giulietta dit jaar te voorzien van een milde facelift. Of toch niet helemaal mild? Want een Veloce-uitvoering maakt zijn opwachting.

Al zes jaar te vinden bij je plaatselijke Alfa-dealer, deze Giulietta. Al zit er niet echt sleet op het design. Daarom ook dat deze facelift het visueel subtiel speelt. Zo werd de voorbumper wat bijgepunt en vind je voortaan een ander gaas in de driehoekige grille. Daarbovenop prijkt het lichtjes herwerkte logo van Alfa. Kwestie van in tred te lopen met de Giulia. Opgefriste velgen maken het plaatje tenslotte af.

alfa-romeo-giulietta-facelift-2016

Ook in de Giulietta geen grondbrekende nieuwigheden. Er werd wat geschoven met accenten en trims en het Uconnect-infotainmentsysteem werd opgewaardeerd met 'Live services', waardoor je in je Alfa op Facebook, Twitter, Deezer en Reuters kan. Tja. TomTom hoort daar ook bij en zorgt dat je de goede richting op gaat.

Van QV naar Veloce

Motorisch een resem aan diesel en benzinemotoren. Die gaan in het geval van de diesel van 120 pk tot 175 pk, benzinerijders krijgen van 120 pk tot 240 pk tot de beschikking. Die 240 is wel enkel maar beschikbaar op de 'Veloce', een hernoemde QV met de 1.75 TBi aan boord vanuit de 4C. Al kwam dat blok eigenlijk al uit de Giulietta QV.

alfa-romeo-giulietta-facelift-2016

Buiten die paardenkracht krijgt de Veloce een aangepast uiterlijk (met rode accenten), een afgeplat stuurwiel, sportstoelen en (valse) koolstofvezel inlegstroken. De sprinttijd richting honderd na de facelift duikt dan weer naar de 6 seconden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 11:45
afbeelding van Quin

Never change a winning team :-) (qua uiterlijk dan, niet qua verkoop)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws