Officieel: Toyota GT86 facelift (2016)

toyota-gt86-facelift-2016_01

Hij betekende in 2012 de terugkeer van de betaalbare achterwielaangedreven scheurijzers, de GT86. Dit jaar is het tijd voor een facelift waarbij het rijgedrag nog wat wordt bijgepunt.

Het zat er al een tijdje aan te komen, een facelift van de GT86. Meer nog, in 2014 was er eigenlijk al een 'facelift', al ging het toen niet verder dan een haaienvin op het dak als antenne voor de radio (we kid you not). Deze keer zijn ze iets verder gegaan in hun opfriskuur, want de gehele carrosserie kreeg een make-over. Nu ja, voortaan valt er vooraan een bredere centrale inlaat te spotten die geflankeerd wordt door (dichte) koelsleuven en in harmonie moet zijn met het nieuwe lichtsignatuur van de koplampen.

Achteraan vallen dan weer led-achterlichten te rapen en een iets bruter uitgesneden bumper. Afwerken doet Toyota met een nieuw setje velgen en opgefriste logo's op de flank. Hetzelfde verhaal zet zich verder in het interieur. Dat moet kwalitatiever ogen en geniet (optioneel) van nieuwe stoeltjes met leder, alcantara en zilveren stikdetails. Tenslotte valt het stuur ten prooi aan de knopjesbrigade en werden er audiotoetsen geïntegreerd.

 toyota-gt86-facelift-2016

Meer pk's?

Over een motorische upgrade rept Toyota met geen woord, al hebben ze het wel over een nieuwe afstelling van de ophanging en schokdempers en een gewijzigde veerverhouding. Waardoor de GT86 nog net dat stukje controleerbaarder wordt. Niet dat er op dat vlak eigenlijk problemen waren...

Dit najaar verschijnt de opgefriste GT86 op de Europese markt. Zijn debuut beleeft 'ie op het autosalon van New York later deze maand.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws