Officieel: Ford Ka+ doet het braafjes aan (2016)

ford-ka-plus-2016_01

Bij Ford zijn ze vanaf vandaag aanbeland aan de derde generatie van de Ka. Die draagt voortaan een '+' achter zijn naam, gaat wat anoniemer door het leven maar countert dat met volwassen technologie.

De tendens bij Ford is al een tijdlang ingezet, want elk product van Blauwe Ovaal moet op wereldschaal aan de man worden gebracht. Daardoor krijgen we onverwachts goed zoals de EcoSport en Mustang, maar worden van sommige producten de wilde haren net gekortwiekt om iedereen te plezieren. Dat laatste blijkt van tel te zijn bij de nieuwe Ford KA+, want de tijden van het grappig bolletje met plastieken bumpers liggen ver achter ons.

De KA+ wilt namelijk serieus genomen worden en dat uit zich zeker visueel. Elke lijn op de hatchback moet namelijk het praktische uitspelen. Al valt er evenwel de trapeziumvormige-grille te spotten en de typische ver doorlopende koplampen. En o ja, niet onbelangrijk; tegenwoordig vallen er vier deuren te rapen op de KA+.

Gegroeid

Een vijfdeurs dus, waardoor het duidelijk is dat 'ie voortaan wat groter op z'n wielen rolt. Zo is hij iets korter dan de Fiesta (lees: net geen 4 meter), maar wel 2,9 centimeter hoger Afmetingen die het interieur ten goede komen. Want Ford pocht met de beste hoofdruimte en de beste beenruimte achteraan in z'n klasse. De koffer, die slikt dan weer 270 liter.

 ford-ka-plus-2016

Voorin een 1.2 Duratec-benzine met 70 of 85 pk. Waarbij gek genoeg de krachtigere variant iets zuiniger is. Te zeggen, 110 g/km CO2 en een normverbruik van 4,8 l/100 km. Met 70 pk moet je blijkbaar harder werken want dan stijgt de CO2 naar 114 g/km en het verbruik naar 5-liter.

Rijkelijk uit te rusten

Onderhuids rolt de KA+ op Fords Global small-car platform. Dat platform met torsieas achteraan werd specifiek voor onze Europese markt op punt gesteld waardoor klanten niet zouden mogen beseffen dat deze KA eigenlijk al een tijdje in Zuid-Amerika wordt verkocht.

 ford-ka-plus-2016

De uitrusting zal de KA+ alvast niet door de mand doen vallen, want standaard tekenen elektrische ramen en spiegels present. Net zoals vertrekhulp voor hellingen en zes airbags. Uitrusting waar je mits betaling ook nog zaken zoals automatische airco, cruisecontrol, parkeersensoren, stoelverwarming en DAB+ aan kan toevoegen.

Vanaf juni is de KA+ verkrijgbaar in België met een vanafprijs van 10.200 euro. Of we heimwee hebben naar de Ka van weleer?

 ford-ka-plus-2016
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 19:15
afbeelding van Wim

uiterlijk nu niet echt spannender op geworden

Feesten, dansen in het bos 00:28
afbeelding van Feesten, dansen in het bos

Zou evengoed 15 jaren geleden op de markt gekomen kunnen zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws