Lynk & Co 01 compact SUV moet Europa veroveren, gebruikt Volvo XC40 als basis

geely-lynk-co-01_01

Geely, het moederbedrijf van Volvo heeft het doek gehaald van de 01 compact SUV. Die wat generisch genaamde crossover leent zijn genen van de Volvo XC40 en zal onder de Lynk & Co-vlag verkocht worden over heel de wereld. Als we Geely moeten geloven natuurlijk.

Lynk & Co noemt haar 01 Compact SUV de meest geconnecteerde wagen op aarde. Waardoor je meteen het verkooppunt van deze creatie weet. Zo is de crossover altijd verbonden met het internet en kan je zelf applicaties ontwikkelen voor de software aan boord. Daarnaast kan je de wagen delen met anderen wanneer je hem niet nodig hebt. Al kan je dat ook met de Citroën Saxo van mijn buurman natuurlijk...

Visueel speelt de 01 geen ingetogen spelletje. Wij houden het alvast op 'speciaal', anderen zouden kunnen spreken van een lijnenmengelmoes met een slordige uitvoering. Desalniettemin werden die lijnen getrokken in Zweden, waar de wagen werd ontwikkeld naast de Volvo XC40. Die, hoe langer je er naar kijkt, inderdaad gelijkenissen vertoond.

geely-lynk-co-01

In 2018 zal Lynk & Co de wagen wereldwijd lanceren waarna hij gevolgd wordt door een 02 en 03. Ze zien het alvast zitten bij Geely.

geely-lynk-co-01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws