Officieel: Ferrari 812 Superfast (2017)

ferrari-812-superfast-2017_1

Als we het autosalon van Genève in het vizier krijgen, kunnen we er prat op gaan dat de supercarbouwers altijd een tandje bij steken. Bij Ferrari hebben ze dit jaar hun snelste productiemodel ooit op het programma staan.

De 812 Superfast heeft alles in zijn naam wat je wil weten. De nieuwe 6.5 V12 is de strafste in het Ferrari-gamma en levert 800 pk op de achterwielen bij 8.500 rpm. Het koppel ligt daarbij op 718 Nm bij 7.000 rpm, al is het merendeel daarvan al beschikbaar vanaf 3.500 rpm. Daarmee jaag je de Ferrari in 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid ligt boven de 340 km/u, als je durft.

geschiedenis

De looks worden geïnspireerd op de 365 GTB4 uit 1969. Daarbij denk je aan de vier ronde achterlichten, maar ook de hoge achterzijde van het model. Ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van Ferrari werd een nieuwe roodtint bedacht; Rosso Settanta.

De Ferrari schakelt automatisch via een bak met dubbele koppeling en Ferrari heeft alles in het werk gesteld om extreem korte schakeltijden te begomen. Slip Slide Control is aanwezig, net als de EPS elektronische stuurbekrachtiging. Dat laatste is er voor het eerst op een Ferrari.

Deze nieuwe bolide is te zien op het autosalon van Genève, dat begin maart haar deuren opent.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 15:00
afbeelding van Yannick

sinds lang een Ferrari die er eigenlijk goed uitziet. Hun design de laatste jaren is alles behalve men goesting geweest. :-) Niet dat het uitmaakt, nieuw koop ik dat toch nooit.

Quin 15:42
afbeelding van Quin

Ik had toch liever de Italiaanse versies van hun namen; Super Veloce zou al veel beter klinken :-) .

Hij ziet er echt supergoed uit, maar ik mis wel de elegantie van een Ferrari, zeker in de achterkant.
Alhoewel, het mag er bruut uitzien, als je bedenkt dat dit misschien wel (één van) de laatste V12 Ferrari('s) is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws