Officieel: Volkswagen Tiguan Allspace heeft alle ruimte (2017)

volkswagen-tiguan-allspace-2017_01

Plaats voor zeven en een koffer die vlot 1.900 liter slikt. De Tiguan Allspace is een Skoda Kodiaq voor klanten die per se een VW-badge op de oprit willen parkeren.

Boven de Tiguan staat de Touareg, een luxe-SUV. Echter zoeken klanten niet altijd extra luxe maar vaak gewoon meer plaats. Daar heeft Volkswagen nu een antwoord op, want het neemt de Tiguan en verlengd hem met maar liefst 21,5 centimeter. Of anders gezegd; ze nemen een Skoda Kodiaq en smeren er een Tiguan-sausje over. Het resultaat ziet er nog steeds als een Tiguan uit maar schermt met langere achterdeuren. Niet enkel om de designruimte in te vullen maar ook om het makkelijker te maken om de derde zitrij te bereiken.

volkswagen-tiguan-allspace-2017

Want jawel, je kan met zeven plaats nemen in deze verlengde Tig. Want ongeveer de helft van zijn verlenging (10,9 cm) gaat naar de wielbasis. We gaan er echter stiekem vanuit dat de meeste klanten 'm niet zullen kopen voor die twee extra zitjes achteraan, wel voor de gegroeide koffer. Daar stouw je namelijk standaard 760 liter al stijgt dat getal met twee zitrijen neer naar maar liefst 1.920 liter. Waardoor je op het niveau van een Renault Espace komt. Het Tsjechisch broertje Kodiaq slikt trouwens nog 100 liter meer.

volkswagen-tiguan-allspace-2017

Onder de kap een 1.4 liter benzine met 148 pk en een 2-liter diesel met evenveel stuks. Die hangen vast aan een manuele zesbak en voorwielaandrijving. Daarnaast nog een resem blokken tot maximaal 237 pk, steeds standaard aan 4Motion-vierwielaandrijving en een DSG-automaat. In de herfst te koop bij je lokale VW-dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws