TVR herrijst op 8 september

tvr-teaser-debut-8-september_01

Vrijdag acht september 2017, een datum die met stip staat aangeduid bij liefhebbers voor Britse sportwagens. Niet omdat dan de Goodwood Revival plaats vindt - alhoewel -, wel omdat TVR daar haar nagelnieuwe model met de wereld zal tonen.

TVR is terug! Nu ja, in acht genomen dat er de komende maanden geen rare fratsen plaats vinden bij het Britse bedrijf dat tegenwoordig in handen is van Les Edgar, een Brit die destijds aan het roer van Bullfrog stond, een gamebedrijf verantwoordelijk voor de Theme Park-games en Populous. Blijven de fratsen uit, dan zullen we op 8 september TVR's eerste nieuwe product zien sinds de Sagaris uit 2006 toen TVR nog onder het bewind stond van Russische miljardair Nikolai Smolenski.

De nog ongenoemde nieuwe sportwagen - al wordt gegokt op Griffith - zal gebruik maken van de 5-liter V8 uit de Ford Mustang. Een blok dat eerst onder handen wordt genomen door Cosworth. Gordon Murray, de man achter de McLaren F1, werkt trouwens mee aan de ontwikkeling van de machine. Geschat wordt dat de nieuwe TVR over zo'n 480 pk zal beschikken en 1.200 kilogram op de schaal zal leggen.

Lekker?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws