Tesla schijnt licht op Model Y

tesla-model-y-teaser_2017

Via een gloeilamp van 7 watt, dat wel maar tijdens een gesprek met investeerders liet Ceo Elon Musk toch enkele eigenaardigheden vallen over de Model Y, Tesla's kleinere SUV die tegen 2019 op de markt moet komen.

Veel wat we al wisten ontkracht of als fout bestempeld, dat deed Elon Musk in een gesprek met zijn aandeelhouders over de Model Y. Geen vrees, het blijft een SUV maar het bouwproces zou 'gebeuren op een manier dat een auto nog nooit is gebouwd'. Voeg daar aan toe dat Musk toegeeft dat hij een fout heeft gemaakt door de Model X op het platform van de Model S te bouwen en het is aannemelijk dat de Model Y zijn eigen platform krijgt, niet dat van de Model 3.

Daarnaast zou de totale productie- en ontwikkelingskost stukken lager liggen dan bij de Model 3. Mogelijks zelfs twee keer zo laag. Deels door al vergaarde kennis, anderzijds door het gebruik van 'exotische technologie'. Denk aan het gebruiken van camera's als zijspiegels. Daarnaast geilde Musk de aandeelhouders en potentiële kopers op door de stellen dat de Model Y beter zal verkopen dan de Model 3. Kwestie van de hypetrein al in gang te duwen. Musk gokt op leveringen in 2019 - ongeveer en gooide tenslotte een weinig belichte teaser in de mengelmoes om Tesla-lovers helemaal lyrisch te krijgen. Nog even wachten dus, op deze elektrische SUV.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 21:44
afbeelding van Techno Patat

Je zou dan toch denken dat het een Tesla slimmerik is en dat hij een 7 watt LED lampje neemt. Of zelfs met het 1,5W lampje uit je iPhone zou je meer zien dan wat hij nu meegeeft :p!

En als de Model Y beter moet verkopen dan de model 3 en goedkoper moet zijn doen ze vooral iets mis met hun model 3. Want dat moet toch het goedkope massa product worden dacht ik :-)?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws