De heetste: Porsche 911 GT2 RS krijgt 700 pk

porsche-911-gt2-rs_1

Bij Porsche zijn ze niet vies van wat pk's en dat blijkt in de nieuwe GT2 RS in de meest overtreffende trap gebruikt. Nooit eerder had een straat-Porsche zoveel vermogen.

Ter vergelijking, een gewone 911 Carrera begint bij 370 pk tegenwoordig. Porsche slaagt er echter in om uit deze 3.8 in de GT2 RS liefst 700 pk te puren, net als 750 Nm.

niet voor watjes

Daarmee sprint je in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u, met een topsnelheid van 340 km/u. Porsche haalt die tijden door aan gewichtsbesparing te doen. Zo werd de vierwielaandrijving er onderuit gehaald en zet je dus al het vermogen op de achterwielen neer. Als dat maar goed komt.

Opvallend is dat door het wegnemen van die vierwielaandrijving de GT2 RS niet eens zo veel sneller is dan de 580 pk sterke Turbo S die wel over die vierwielaandrijving beschikt. De GT2 RS is dan ook gewoon meer hardcore en sportiever bedoeld dan die Turbo S. Voor wie het nog wat minder mag, heeft Porsche net als bij de 918 een Weissach Package, waarbij nog eens 30 kg gewicht wordt bespaard.

een mooi huis

De Porsche 911 GT2 RS heeft ook al een prijskaartje meegekregen. Voor 354.300 euro rij je zoeentje buiten bij je dealer, al drijf je die prijs nog wat verder op door al dan niet exclusieve opties aan te vinken. Wij beginnen alvast te sparen, want de wagen is pas vanaf december leverbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 11:38
afbeelding van Carlos

Ben je al niet te laat om eentje bij je dealer te bestellen? :p

Wim 13:54
afbeelding van Wim

wss wel

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws