Hyundai i30 Fastback vervolledigt gamma

hyundai-i30-fastback-2017_2

Toen Hyundai haar nieuwe i30 aankondigde, zat er bij de teasers ook een silhouette van een mysterieuze versie. Die mysterieuze versie is vandaag in Duitsland onthuld.

Niet op het autosalon, dat is pas voor september, wel in Düsseldorf. En terwijl redacteur Yves daar de laatste weetjes sprokkelt, duwen wij het officieel-artikel al op online.

langere kwon

Als het aan Hyundai ligt, is de fastback terug van weggeweest. De Ioniq had al lijnen in die richting, nu is er ook een fastback voor de liefhebbers van de oude bekende brandstoffen. Bij Hyundai toont zich dat in een schuin aflopende achterkant, met een dikke spoiler, al is de dikste spoiler in het gamma wel weggelegd voor de i30N hatchback. De Fastback is 11,5 cm langer dan de hatchback en is 3 cm lager. Dat kan deels dankzij het sportonderstel. Ook vooraan wijkt deze i30 Fastback wat af, met een uitgesprokener grille en meer dagrijverlichting.

Hyundai i30 Fastback (officieel)

Onder de motorkap maakt de i30 Fastback gebruik van dezelfde motoren als zijn gammagenoten, met een 1.0 T-GDi met 120 pk, een 1.4 T-GDi met 140 stuks en een 1.6 CRDi met 110 of 136 pk. De DCT-automaat met zeven versnellingen is optioneel verkrijgbaar op de 1.4 en de 1.6.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
B4 19:36
afbeelding van B4

Ziet er best wel erg goed uit

Ann Thrax 00:53
afbeelding van Ann Thrax

Eén woord: WOW!!

LegendOfMoonDragons 00:38
afbeelding van LegendOfMoonDragons

De ideale vervanger voor de BMW 4GC

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws