Officieel: Porsche Cayenne Turbo b(l)aast er vandoor (2017)

porsche-cayenne-turbo-2017_01

Zoals we gewoon zijn bij Porsche gebruikt het merk uit Stuttgart elk feest om een nieuw modelletje te lanceren. Deze keer werd Heinz 50 tijdens het autosalon van Frankfurt, waardoor ze er de Cayenne Turbo vanonder het doek hebben gehaald. Met 550 pk en een sprint waarmee 'ie sportwagens in hun onderbroek kan zetten. Proficiat Heinz!

Geintje natuurlijk, die verjaardag van Heinz, al tovert Porsche tegenwoordig zoveel modellen uit haar hoed dat je echt wel het gevoel krijgt dat een nieuwe perforator op het marketingkantoor reden genoeg is iets nieuw uit de mouw te schudden. Nu ja, dat schudden deden ze eerder deze week al, deze Cayenne Turbo is evenwel zowat een vaste waarde aan het worden. Want net zoals de twee vorige generaties een Turbo-uitvoering kregen, krijgt ook generatie drie deze geblazen topper. Tot de Turbo S-badge ten tonelen komt natuurlijk.

porsche-cayenne-turbo-2017

Zie je 'Turbo' achterop zo'n nieuwe Cayenne staan, dan kan je best je verlies herkennen. Want voorin een drukgevoede 4-liter V8 met 550 pk en 770 Nm. Cijfers waar je voordien een Turbo S voor moest kopen. De sprinttijd van 3,9 seconden naar de honderd behoort dan ook eerder toe aan sportwagens, niet aan een potige SUV met riante zitplaats. Net zoals de Turbo-versies van de 911 en Panamera krijgt de Cayenne voortaan een actieve spoiler achterop. Mag ook wel, voor een instapprijs van dik 142.000 euro.

porsche-cayenne-turbo-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 19:45
afbeelding van Wim

Wie is Heinz? :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws