Seat stelt naam nieuwe SUV uit wegens Catalaanse crisis

seat-kodiaq-name

Spaans dochtermerk van Volkswagen, Seat, heeft besloten dat het geen goed idee is om te midden van de Catalaanse crisis een groot feest te bouwen rond de naam van haar nieuwe grote SUV. Een naam waarvoor het de hulp van het volk inriep.

Seat's hoofdkwartier is gebaseerd in Martorell, op Catalaans grondgebied. Waardoor het merk middenin de politieke crisis zit in Spanje. Zo werd eerder al de productie in de Martorell-fabriek stilgelegd doordat toeleveranciers niet meer konden leveren wegens protesten. Seat heeft dan ook maar beslist de naam van haar nieuwe grote SUV deze maand niet vrij te geven. Omdat er op dit moment belangrijkere zaken aan het gebeuren zijn, aldus Seat.

Voor die naam kon iedereen een voorstel doen, waarna Seat de leukste van de hoop er uit zou kiezen. Een soort van marketingcampagne zeg maar. Vorig maand nog wist Seat te zeggen dat de finalisten Alborn, Aranda, Avila en Tarraco zijn, allemaal steden of dorpen in Spanje. De naam mag dan wel vertraging oplopen, de bouw van de SUV niet, waardoor 'ie begin volgend jaar het levenslicht mag zien. Wat je juist moet verwachten? Een Skoda Kodiaq in een Spaans jasje.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie