Alfa Romeo op het autosalon Brussel 2018

alfaromeo-stelvio-q-1

Bij Alfa Romeo gaan ze voor de power-SUV op het komende autosalon. De Stelvio Quadrifoglio beleeft er haar Belgische première.

Het is meteen ook de gelegenheid om de rest van het Stelvio-aanbod eens goed te bekijken. Met motorvermogens tussen 136 en 280 pk is dat aanbod erg divers. De Quadrifoglio - "de snelste SUV op een circuit" - maakt dat gamma bovenaan af met een whopping 2.9 V6 met 510 pk. Goed voor een sprintje naar de 100 km/u in slechts 3,8 seconden. Dat zijn waarden om Porsche schrik te doen krijgen. Het zijn ook waarden die de eigenaar van de Stelvio 2.2d laat zien wat zijn SUV eigenlijk allemaal wel aan kan. Want 91.000 euro neerleggen voor een snelle SUV, dat is misschien wat veel van het goede.

Behalve de Stelvio en de Quadrifoglio-lijn, die ook de Giulia al siert, zijn er ook nog de MiTo en de Giulietta die voor de gelegenheid in 'Collezione' outfit wat extra waar voor hun geld bieden. Daarnaast heeft Alfa nog steeds de 4C sportcoupé in het aanbod zitten, mocht je hem ondanks zijn verslavende luidheid vergeten zijn.

Alfa Romeo vind je in Brussels Expo in Paleis 7, platgenepen tussen Jeep en Maserati. Alle praktische informatie over het autosalon vind je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws