Lexus meest betrouwbare automerk van Europa

lexus-Tevredenheidsindex

Uit een grootschalige Europese enquête blijkt dat de Japanse merken blijven scoren op vlak van betrouwbaarheid. Met Lexus aan de top. Eén Duits weet zich in de top drie binnen te dringen. Wie juist?

Konden de Japanse merken decennia terug potten breken in Europa met hun betrouwbaarheid, dan lijkt er anno 2018 nog altijd geen scheurtje gekomen in die verkoopwaarheid. Zo blijkt alvast uit een nieuwe grootschalige enquête waar ook het Belgische Test Aankoop aan mee werkte. Maar liefst 37.000 Europese bestuurders werden ondervraagd, 9.000 daarvan kwamen uit België. De vraag was simpel; hoe vaak moest je het afgelopen jaar naar de garage omwille van een panne, en van welke aard die dan was?

Japan aan de top, FCA een flop?

De resultaten van dat onderzoek werden vergeleken met de resultaten van 2015 om zo een score op 100 te bekomen. De top drie is alvast zeer Oosters getint. Zo staat Lexus met stip op één, dankzij een score van 95 punten op honderd. De tweede plaats wordt gedeeld door maar liefst 3 (!) merken; Toyota, Honda en - welkom Duitsland - Porsche. Het trio is goed voor een betrouwbaarheidspercentage van 92% Het podium afsluiten doet Mitsubishi, met 92 punten op honderd.

Alfa-Romeo-betrouwbaarheid

De slechtste leerlingen van de klas? Die delen vooral FCA-genen. Zo is er Fiat (84 punten), Alfa Romeo (83 punten) en Dodge (80 punten). Wat nu de grootste problemen zijn? Elektronica. Zo wordt er het vaakst gesproken over boordelektronica en de elektronische motorsturing. Al blijven ook remmen niet buiten schot.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
evo X 11:11
afbeelding van evo X

Niet iedere Japanner komt er ongeschonden uit op latere leeftijd, (+12j) en niet courante onderdelen durven een berg centjes kosten. (door de soms lagere aankoop prijs kan je dat hun vergeven) Jeep en diesel is tof, personenwagen en diesel niet altijd. Betrouwbaarheids grafiek zal wel kloppen maar een onverwoestbare waar je alleen regulier onderhoud aan doet hangt af van het model.

Horus 18:27
afbeelding van Horus

Een percentage dat niets zegt. In 2017 heeft honda en Mitsubishi veel minder verkocht. En Porsche zal ook nooit evenveel autos verkopen dan bvb een renault of volkswagen. M.a.w als je als merk 1 wagen per jaar verkoopt een deze doet het goed heb je een betrouwbaarheid van 100 procent. Produceer je er een hele hoop is de kans ook groter op een probleem hier en daar

Stadler 07:06
afbeelding van Stadler

@horus,nochtans staan deze merken in amerika ook bovenaan en liggen de verkoopaantallen omgekeerd tegenover hier.
Dus volgens uw redenering zou dan vw en renault bovenaan moeten staan.0

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws