Toyota frist Aygo op (2018)

toyota-aygo-2018-facelift-official_3

En als de Aygo opgefrist wordt, mag je je er ook aan verwachten dat de twee andere musketiers een nieuwe snoet zullen krijgen.

Op de autoshow in Genève zal Toyota de gefacelifte Aygo voorstellen. De kleine Toyota krijgt midlife aanpassingen die hem weer bij de tijd moeten brengen.

In de nieuwe snoet vallen vooral modernere koplampen op die er mee voor zorgen dat de X-vormige look meer dynamisch en driedimensioneler wordt. Ook achteraan zijn er aanpassingen aan de lichtunits. De ontwerpers zorgden ook voor een nieuw kleurenpalet met blauw en magenta as nieuwe toevoegingen.

toyota-aygo-2018-facelift-official

Binnenin zit een nieuwe instrumentencluster, waarbij verlichting en grafische voorstelling aangepast werden.

Motorisch is er een opgewaardeerde 998 cc benzinemotor te vinden onder de kap. Opgewaardeerd, want dankzij hogere compressieverhouding, een nieuw injectiesysteem en aangepaste balansas wordt het vermogen van 72 pk en 93 Nm bereikt. Dat zijn geen cijfers om achterover te vallen; de Aygo haalt de 0-100 km/u in 13,8 seconden, met een topsnelheid van 160 km/u. Het verbruik is dan weer beperkt tot 3,9 l/100 km en 90 g/km CO2.

toyota-aygo-2018-facelift-official

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws