Lamborghini Huracán Performante Spyder: kom van dat dak af!

lamborghini-huracan-performante-spyder-2018_02

Of beter nog; haal dat dak er af! Waar van af? Van een 640 pk sterke Huracán Performante die 325 km/u loopt.'t Zijn gekken daar in Italië.

Hoeveel nieuwigheden er jaarlijks op het autosalon van Genève vallen te vinden? Wel, zoveel nieuwigheden dat we pas een week later ontdekken dat Lamborghini op haar stand nieuw speelgoed heeft staan, de Huracán Performante Spyder. Even samen die naam ontleden?

De Huracán ken je natuurlijk al even en ook de Performante-variant mocht vorig jaar al het toneel betreden. Als meest sportieve variant van die 'baby-Lamborghini'. Met actieve aerodynamica en een opgepompte 5.2-liter V10. De Italianen hebben nu besloten om het dak er af te halen, waardoor we mogen spreken van de Huracán Performante Spyder.

lamborghini-huracan-performante-spyder-2018

Herkennen doe je de straffere versie door het nieuwe bumperwerk en de spoiler achterop. Wij kunnen vooral de lekkere velgen smaken. De specs, zijn eigenlijk waanzinnig, maar schijven tegenwoordig weg als een fait divers; 640 pk & 600 Nm koppel, 3,1 seconden naar de honderd en een top van 325 km/u. Een vanafprijs? Zo'n 266.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws