Officieel: Subaru Forester (2018)

subaru-forester-2018_01

Als hoogpotig alternatief voor de Impreza biedt Subaru al jaar en dag de Forester aan. Dat is met de nieuwe generatie niet anders. Waardoor Forester en Impreza nog steeds DNA delen en de crossover dus een stuk technologischer voor de dag kan komen.

Het buitenbeentje in het C SUV-segment, de Subaru Forester. Toch was het één van de eerste crossovers in de markt (al sinds 1997). De nieuwe generatie bouwt net zoals voordien verder op de Impreza en net zoals die Impreza is het uiterlijk verre van een revolutie. Eerder een fris gezicht op vertrouwde lijnen. Dat gezicht kan je vrij letterlijk nemen, dankzij de nieuwe koplampen en de al even zeer nieuwe achterlichten op de knalrechte achterzijde.

subaru-forester-2018

Binnenin een vertrouwd gezicht voor Subaru-kenners, want de boordplank komt uiteraard vanuit de Impreza. Daarbij hoort ook dat apart kleine schermpje boven het infotainmentsysteem dat nuttige informatie naar de bestuurder werpt. Verder pronkt Subaru nog met DriverFocus, een onderdeel van het Eyesight-veiligheidspakket dat de bestuurder kan herkennen via gezichtsherkenning. En jawel, daardoor is het Forester in staat om de stoelpositie en radiovoorkeur aan te passen als je instapt. Lekker Japans dus.

2.5 AWD

Onder al het visuele Subaru's nieuw Global Platform. Daarbij is er plaats voor een 2.5-liter boxerbenzine met 182 pk, CVT-automaat en all wheel drive. Een set-up die Subaru gebruikt om de Forester te laten debuteren in de VS. Wat er juist onder de Europese versie komt te liggen is niet meteen duidelijk. Temeer omdat de atmosferische 1.6-liter boxer vanuit de Impreza met z'n 116 pk misschien wat te zoutloos is voor aanhangwagentrekkers.

subaru-forester-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws