Toyota viert 50 jaar Hilux met speciale reeks

toyota-hilux-invincible-50-black-edition

Vijftig jaar geleden zag de eerste Hilux het levenslicht en dat viert Toyota. Niet alleen met hopen saké, ook en de Invincible 50 Black Edition.

Onoverwinnelijk, dat is waar je aan denkt als je het woord Hilux leest. Toyota heeft de afgelopen jaren een stevige reputatie opgebouwd met deze pickup, die de referentie moet zijn in het landschap waar tegenwoordig almaar meer merken interesse in tonen.

Toyota niet, die startten 50 jaar geleden al met de Hilux, al was dat toen een model dat veel lager bij de grond lag dan nu. In die jaren kende het model veel varianten - en acht generaties - waaronder de 4Runner als gesloten versie, of de SR5. Ergens in de jaren 80 maakte Volkswagen met de Taro ook een makkelijk afgeleid model. Op de Amerikaanse markt is de commercialisatie van de Hilux intussen gestopt, daar werd het model vervangen door de grotere Tacoma.

toyota-hilux-1968

Bij ons blijft hij echter dienst doen en dat maakt dat ook wij recht hebben op de onoverwinnelijke Invincible 50 Black Edition. Die krijgt een zwarte hardtop en side-bars, bumperbescherming en zwarte wielkastverbreders. Mocht je vinden dat zo'n Hilux nog niet breed genoeg oogt, natuurlijk. 18 inch is de maat voor de lichtmetalen velg en ook die krijgt een matzwarte finishing. Achterin heb je speciale kunststofbekleding voor de laadbak en de deurdrempels.

Toyota biedt de Hilux aan met 2.4 D-4D dieselmotor, met een vermogen van 150 pk en 400 Nm. De pickup verbruikt 6,8 l/100 km en 178 g/km CO2.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws