Peugeot 508 aan de prijs: vanaf 29.343 euro

peugeot508firstedition-configurator

Peugeot plakte een prijs op de nieuwe 508. Configureer je even mee?

De uitrustingsmogelijkheden bij de nieuwe 508 zijn redelijk uitgebreid. Zo begin je voor 29.343 euro bij het Active-uitrustingsniveau. Daar heb je de keuze tussen een instap-1.5 BlueHDi met 130 pk of een 1.6 PureTech benzine met 180 pk voor 33.122 euro. De diesel komt in dit geval met een manuele zesbak of een achttrapsautomaat (+ 1.984 euro). Die achttrapsautomaat zit standaard op de PureTech benzineversie.

Zelf configureren? Dat doe je hier, op de Peugeot-website.

maatje meer

Trapje hoger vind je de Allure-versie, die je 17 inch velgen en een Connect-navigatie geeft. De motoren zijn dezelfde als hierboven, met een basisprijs vanaf 32.414 euro voor de diesel en 36.193 euro voor de benzine.

 peugeot508active-configurator

Nog wat meer extra vind je bij de GT-Line. GT-liefhebbers, nog even wachten, de echte GT volgt hierna. Vanaf 36.476 euro krijgt je Peugeot 508 de looks van de GT, maar kan je wel nog de motoren van de Allure-versie kiezen. Vanaf hier krijg je ook de beschikking over de Full LED-technologie, terwijl de lagere varianten enkel LED-achterlichten meekrijgen, waardoor de slagtanden wat vreemd aandoen. De PureTech benzine kost je in deze versie dan 38.272 euro.

extra leeuwen

De GT dan. Voor 42.856 euro komt de 225 pk sterke 1.6 PureTech naar je toe, voor 43.422 euro steekt Peugeot een tweeliter diesel met 180 pk onder je kap.

peugeot508gt-configurator

Maar dat is niet alles, want zoals je bij premium- en sportwagenmerken tegenwoordig steeds vaker ziet, wil Peugeot nu ook een speciale 'First Edition' aan de man brengen. Die kost je 49.900 euro en biedt je bovenop de basiuitrusting van de GT ook nog specifieke sierlijsten en deurdrempels met 'First Edition' inscriptie. De kofferklep kan ook gemotoriseerd geopend of gesloten worden. Hij wordt ook als enige versie voorzien van standaard 19 inch velgen.

brave kleuren

Ohja, wat de kleuren betreft; Peugeot geeft je de keuze tussen vier tinten grijs, twee blauwtinten, een zwarte kleur en een rode kleur. De metaalkleuren kosten 660 euro extra, de rode kleur betaal je 900 euro extra. De First Edition kan je enkel in donkerblauw of rood bestellen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Leeuw 20:10
afbeelding van Leeuw

Veel te duur. Hoe goed de wagen ook moge zijn, het merkimago laat zulke prijzen niet toe. Geef mij dan maar een Alfa Giulia

Rover 19:07
afbeelding van Rover

Ach, dit zijn wagens voor de fleetmarkt. En daar worden heel andere prijzen gehanteerd hé... ;-)

Mathieu 10:31
afbeelding van Mathieu

Inderdaad, ALWEER eentje voor de fleetmarkt. Laat de gewone mens maar werken en telkens zijn beetje spaargeld aan zijn volgende wagen geven.
Ben benieuwd wat er zal gebeuren als die fleetmarkt in elkaar stuikt door een of andere actie van de regering. (in België dan)
Neemt niet weg dat er goeie wagens gemaakt worden hoor. ;-)
En Leeuw, het merkimago is toch aan het veranderen hoor.

Balthazar Boma 06:13
afbeelding van Balthazar Boma

Ja, Alfa heeft natuurlijk een véél beter "merkimago". Tssss... wat een onzin.

4g63 16:05
afbeelding van 4g63

Hebben lang zg weinig betekende koetsen gemaakt met wegligging die in veel media niet altijd zo positief waren; zijn, volgens media toch, zelf geen ervaring mee, met besturing en belevingsniveau een paar levels hoger gegaan en ja, dan haal je die prijzen ook niet meer. Er zijn er die daar 10d euro en meer onder kunnen maar dan gaat de voeling met bijv het interieur weer anders zijn.
Ook hier heeft Peugeot z'n grootste sedan opgewaardeerd zoals er vele dit doen. Als niet Peugeot rijder vind k hem er knap uitzien, met een standaard prijskaartje dat wellicht op de bestellijst op het einde van de rit paar duizend euro minder is.

Nick 17:56
afbeelding van Nick

De Alfa Giulia staat belange niet zo ver qua technologie als deze Peug. De 508 oogt ook veel moderner en sportiever. In mijn ogen is het de Alfa die veel te duur is. Zeker voor een merk dat amper meedoet dankzij FCA.

Leeuw 20:39
afbeelding van Leeuw

Beste heren,

Alfa heeft een imago van adrenaline en sportiviteit. Daar wil men nu eenmaal meer voor betalen.

Peugeot heeft een imago van ... gezinswagens. Dan lijkt een instapprijs van 30k mij te veel voor wie dit zelf moet ophoesten. De Renault talisman is een stuk goedkoper als ik mij niet vergis.
Deze 508 doet mij eerder aan een VW Passat denken: degelijke wagen, met idd veel technologie, maar toch saai. Typisch voor de fleetmarkt.

Dus geef mij toch maar de Giulia.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws