Tesla snijdt 9% van haar personeelsbestand af

Tesla-ontslagen-2018

In een poging om geld te besparen heeft Tesla besloten zo'n 4.000 banen te schrappen. Ruwweg 9% van het totale werkvolk bij de Amerikaanse autobouwer.

Tesla zit in een financieel steeds leger en dieper wordende put. Met als laatste kaakslag de 170 miljoen dollar verlies die het merk leed in het eerste kwartaal van 2018. Tesla erkent nu eindelijk dat er stappen moeten worden genomen en heeft besloten om een serieuze reorganisatie door te voeren. In mensentaal; 9% van het totale personeelsbestand zal geschrapt worden, ruwweg 4.000 werknemers zijn dat.

Tesla verduidelijkt dat deze stap nodig is omdat de snelle groei van het merk er voor heeft gezorgd dat er vaak werknemers zijn met dezelfde functie of een taak uitoefenen die in het verleden logisch leek maar nu niet meer te verantwoorden valt. Minder mooi; het vet wat afsnijden dus. Al is Tesla snel genoeg om te zeggen dat hoewel 4.000 mensen hun job zullen verliezen dat de actie op termijn enkel maar een goede invloed zal hebben voor het bedrijf en de aandeelhouders.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws