Officieel: Ariel Atom 4 (2018)

ariel-atom-4-2018_01

Het Britse Ariel heeft de vierde iteratie van de Atom ontsluierd. Die mag er dan wel herkenbaar uit zien, technisch is 'ie helemaal nieuw ten opzichte van zijn voorganger. Met tegenwoordig standaard 320 pk "onder" de kap.

Misschien verbaast het je als we zeggen dat Ariel al sinds 2000 de Atom in elkaar schroeft, een kruisraket op wielen met het absolute minimum aan carrosserie. In een wereld van saaie crossovers en veilige SUV's een compleet buitenbeentje. Toch weet het Britse merk elk jaar zo'n 100 exemplaren te bouwen, waardoor het telkens de financiële middelen heeft om verder te blijven gaan. Zelfs om zwaar te investeren, want de Atom 4 is een compleet nieuw kind. Ook al zou je het zo meteen niet zien.

ariel-atom-4-2018

Te beginnen met buizenframe van de rakker, volledig herwerkt en 15 procent stijver dan de vorige generatie. De motor achterin komt wederom van bij Honda, al gaat het om de laatste generatie 2-liter viercilinder turbo die ook dienst mag doen in de Civic Type-R. 320 pk en 400 Nm sterk is die, een serieuze boost van de 245 pk en 240 Nm die je in de vorige generatie Atom kreeg. Het maakt alvast dat de Brit een sprintje naar de 60 miles per hour (96 km/u) af weet te leggen in 2,8 seconden. Een topsnelheid is er ook maar je moet stalen zenuwen hebben om die te durven halen.

In het VK vraagt Ariel alvast 45.000 euro voor deze Atom. Eigenlijk een absoluut koopje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws