Meer peper: Renault Megane R.S. Trophy

renault-megane-rs-trophy-2018-official

Renault heeft de overtreffende trap van de Megane R.S. bovengehaald. Met de Trophy krijg je er 20 pk en een hoop rijsensaties bij.

Slim van Renault, om even te wachten met de krachtigste versie van de Megane R.S. Want waar andere merken steevast vermogen inboeten wegens WLTP-aanpassingen, kan Renault nu gewoon uitpakken met een krachtigere versie van haar powerbeest.

méér is méér

Renault geeft de Megane R.S. Trophy dezelfde 1.8 TCe, nu voorzien van 300 pk en 420 Nm. Dat doen ze door wat aan te passen aan de turbocompressie en de uitlaat. Standaard staat hij op het Cup-chassis, met een strakkere ophanging en een Torsen mechanische sper als belangrijkste kenmerken. De Trophy kan gecombineerd worden met manuele versnellingsbak of de EDC-automaat met dubbele koppeling. Verder krijgt hij ook de 4Control vierwielsturing ter beschikking. Hij staat op 19 inch velgen met Bridgestone high performance banden.

renault-megane-rs-trophy-2018-official

Binnenin biedt Renault Recaro-sportzetels voorin, bekleed met Alcantara. De Multi-Sense rijmodi uit de gewone R.S. blijven onveranderd beschikbaar op deze Trophy.

renault-megane-rs-trophy-2018-official
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 12:59
afbeelding van Waxweazel

420 Nm uit een 1.8 turbo is toch wel heel veel voor een motor die door de WLTP-testen geraakt.
Een aantal jaren geleden had je al een dikke diesel nodig voor zulks koppel.

Voor de rest heel dikke bak. Ben benieuwd of Renault hiermee het record op de Nurburgring zal terugpakken van de Honda CTR.

Wim 10:25
afbeelding van Wim

idd, zot eigenlijk

Waxweazel 08:08
afbeelding van Waxweazel

Zou deze nieuwe 1.8Tce reeds gebruik maken van de nieuwe soort motoren/technologie die Nissan ontwikkeld ? Motoren met variabele compressieverhouding dus ?
Het zou wel een hoop verklaren.

Techno Patat 16:35
afbeelding van Techno Patat

Na de vorige topper was ik toch benieuwd naar deze. Maar ze hebben der toch maar weer een begeerlijke hot hatch van gemaakt! Knap stuurtje ook eigenlijk. Die RS afdeling doet dat toch echt goed vind ik...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws